Hallo medestokers,
Is het een idee om mijn stookketel te isoleren om zoveel mogelijk warmte vast te houden tijdens het stoken?
Groeten,
Ja absoluut, je ketel zeker.
@ndre ik denk als je de ketel isoleerd dat het dan ook moeilijker word om de themp.snel te corigeren,lijkt mij.gr.?Chris.V
Hoi Chris,
heb je gelijk in, maar ik weet zon beetje hoe de temperatuur ingesteld moet staan tijdens het stoken, misschien een kleine aanpassing nodig omdat de temperatuur beter word vastgehouden.
groet, @ndré
@ndre als je niet probeert dan weet je ook niet,als de kosten niet te hoog zijn is het het proberen waard.sucses ik hoor het wel.gr.?Chris.V
Hoi Chris,
ik heb nog een rol isolatie die ik er voor kan gebruiken, ga binnenkort maar eens proberen?
Hallo Andre ,en Chris,De eerste stook ongeisoleerd duurde meer dan 4,5 uur,met keurig resultaat.4,6 ltr 92%.Daarna de ketel geisoleerd met radiateur folie.Temp koelwater rond de 57-58 gr.Met af en toe een uitschieter naar 60.Was binnen 3 uur klaar.Ging perfect met weer 92% en 4,25ltr. Super apparaat die T-500.
gr Soepkoppe.
Mooizat het zo goed gaat met de isolatie Soepkoppe ?.
Misschien ook een keer Cognac, whisky of Cavados maken. Groet, @ndré??
Ik heb twee 10-L-boilers, waar ik een leeg 20-L-olieblik van de Chinees omheen hang. Scheelt me de helft van het gas, dat is elke keer toch wel 30 cent!
Ik had voorheen een ketel waarop ik een rozet boven en onder had gemaakt . van een groter model boiler de een huls gemaakt aansluitend op de rozetten en de ruimte tussen ketel en huls gevuld met vermiculiet.
hielt enorm goed temperatuur vast .
Nadeel was het temperen .
Dan kun je bijna met een theelichtje stoken!
Of met een alcoholbrander?
?? scheelde niet veel kees . .
Bij opstoken moest ik al bij 60 gr beginnen te temperen anders schoot de temperatuur zo door de 85 gr .
Ik stook nu met blanco ketel .
werkt prima . ook in temperatuur reactie bij afregelen .
Dat kleine beetje gas . ?? Door met minder moeite precies te stoken ben ik weer sneller klaar . dus daar weer de winst
Door de 85 heen? Dat is in tegenspraak met het verhaal dat we altijd houden over de vaste kooktemperatuur, onafhankelijk van de energietoevoer!!
Of je moet spreken over een te grote gassnelheid door een kolom of stijgbuis.
Het is zoals met elke manier van stoken (gas, au bain marie, elektrisch met element, elektrisch met kookplaat): je moet er aan wennen.