Ik vraag mij af hoe het komt dat gisteren mijn stook 5 uur lang op 0.1 graad nauwkeurig bleef, en vandaag blijft hij soms een uur op 0.2 nauwkeurig maar zakt dan plots 10 graden in en daarna blijft hij weer stabiel en dan weer een inzakking, ik gebruik een waterbuffer dus het watergebruik van het toilet enz kan het niet zijn.
Ik had dit ook vaak met mijn vorige ketel de T500, nu heb ik een ander soort installatie.
Alles is hetzelfde gedaan als gisteren, alleen heb ik nu maar 9 liter in mijn ketel, en gisteren 18 liter. Iemand een idee, of heeft dit zelfde probleem ?
Wanneer jou ketelvulling lager is krijg je dat de ruimte boven jou kooknat mee gaat werken als het ware in jou condensatie werking . Je krijgt een " verlenging " in stijghoogte met verschillende temperatuur bruggen als in een kolom.
Het kan dus ook voor verzadigde wolk geven waarin net voldoende temperatuur verschil zit waardoor daar een kringloop ontstaat .
Een soort buffer dus .
daarboven stort dan temperatuur in .
Je kunt distillatie temperatuur aanpassen of koel temperatuur in kolom .
wanneer je een kolom gebruikt met koeling zou je daar de koelsnelheid kunnen aanpassen of koelwater temperatuur aanpassen .
Koelwater temperatuur beheer is vaak lastig .
Er zijn systemen waarbij kolomkoelers op vaste temperatuur van 55- 65 gr word gehouden om een continue flow te creëren.
Daardoor krijg je ook continuïteit is alcohol percentage.
Een ketel vulhoogte heeft dus invloed .
Je kunt zelf beter dan wat water toevoegen als je weinig vulling hebt
(Een te kleine ketel is lastig als je veel wil verwerken maar een te grote ketel wordt lastig om mee te werken )
Ik hoop dat je een beetje kunt volgen .
T is wat lastig uitleggen .?
Het is heel duidelijk uitgelegd Robbert, ik had al het vermoeden dat het ging om de ketel vulling, maar jouw uitleg geeft verhaal aan het gebeuren...
Ik stook de volgende keer met een meer gevulde ketel, de hoeveelheid die eruit komt is toch niet echt te moeite van het stoken als hij weinig gevuld is.
De temperatuur van het koelwater meet ik nog niet, maar meet op de brug.
Ik heb een shotgun koeler, die ga ik binnenkort elektronisch aansturen, ik ben alleen nog aan het denken wat de beste manier is, hij reageert nogal traag. Genoeg te doen nog.
Brug temperatuur is ook het meest belangrijk in de alcohol scheiding .
De vulhoogte van ketel is eigenlijk afhankelijk van vorm van ketel en hetgeen je gaat distileren .
2/3 tot 3/4 van de inhoud .
Soms vult men 4/5 maar dat is niet aan te bevelen . meer kans op druk opbouw en b.v. overkoken .