Meldingen
Alles wissen

Voor- en nadelen van Essence

Pagina 2 / 2

Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Volgende week komen er trouwens ook Top up verpakingen binnen voor een aantal likeuren waaronder limoncello. Hoef je geen suiker aan toe te voegen. Alleen alcohol en eventueel water.

A liqueur produced from lemons from Amalfitana. Has a very fresh
lemon citrus flavour with a good balance of sweetness and alcohol.
Just add alcohol and water and shake.

Add the pouch contents to a 750ml bottle, add 50mls of water & top
up with vodka or filtered alcohol at 50% ABV.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hallo jan 

ga je soms ook die literflessen essence in uw assortiment nemen zoals brouwmarkt of hoe noemt die winkel 

 

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik probeer zoveel mogelijk tijdens het vergisten, stoken en marcereren mijn smaak te halen.

maaaaar ik gebruik ook zeker essences.

soms mis ik toch iets in het eindproduct en dan kunnen die essences heel goed e.e.a. bijsturen.

het is ook leuk om bijvoorbeeld je rum of whisky een beetje te finetunen en het daardoor net iets voller of complexer te maken. ik gebruik bijvoorbeeld vanille, eiken of rook essences.

 

mn Gin is overigens 1 van de weinige waar ik na het stoken niets meer aan toevoeg, heb ooit het recept van Hillbilly gerkegen en dat werkt perfect.

uiteindelijk is experimenteren een van de leuke dingen bij het stoken.

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik vind met essences werken net zo iets als soep uit een pakje. Als je snel en goedkoop iets wil hebben kan het goed genoeg zijn. Ik stook als hobby en dan zit voor mij de lol in het zelf maken en essences zal ik dan niet kopen.

 

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mick ergens heb je uiteraard gelijk al is de still spirit essence wel verdomd goede soep uit een pakje. Bij likeuren ,durf ik het voorlopig toch , ook wel te gebruiken al begin ik hierin ook al een beetje te minderen. Maar wat hobby aangaat is er niets zo plezant dan alle experimenten uit te voeren, soms tegen de lamp te lopen en eruit leren , om dan uiteindelijk voldaan die fles te kunnen presenteren en vooral te drinken.

Beantwoorden
Berichten: 111
(@soepkoppe)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De Bizongras wodka van Jan is me goed bevallen.Voor de rest doe ik veel met ingevroren fruit zoals zwarte bes,cranberry,gemengd fruit,enz.Daarnaast gebruik ik ook wel essences,bv vodka ,williams peer,chatreux,cointreaux,enz.

gr Soepkoppe.

Beantwoorden
Berichten: 107
(@jeroendv)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik gebruik zelf ook essences voor pisang, malibu,...

Ik moet wel zeggen dat er toch grote verschillen zijn in de merken van essences ook al zou het zogezegd om hetzelfde eindresultaat moeten gaan. De malibu en vodka smaakjes neem ik altijd van prestige, de pisang en andere dingen van arsegan. Van still spirits ook eens een essence gekocht en heb alles weggegoten, zo slecht smaakte het.

Voor mij is dit makkelijk werken en de vrienden vinden het lekker, ze smaken niet eens het verschil van echte. Langzaamaan ben ik wel ook begonnen met het maken van eigen likeuren zonder essences, zo staat er nu een pot neutraal met bananen en vanille te trekken om zelf de pisang te maken en nog een pot met kokosnoot vlees in voor de malibu.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9973
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik gebruik nooit meer gekochte essences .
Je kunt zelf essences maken door extracten te maken en deze te concentreren .
De meeste essences te koop zijn vaak smaakstoffen ( ook natuurlijke ) die in combinatie gelijken op iets anders .
bekend voorbeeld is restanten van cacao bonen gemengd met restanten van vanille bonen word gebruikt als een Rum essence omdat het ogenschijnlijk rum smaak benaderd .

Dranken als chartreuse , benedictine , Cointreau , malibu zijn tijdrovend om te maken maar zeker te doen en vele malen beter dan suiker alcohol mengen met een flesje .
Enige voordeel van essence is je kunt snel iets redelijk drinkbaars hebben .
Je proeft altijd het verschil met echt .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb ik nooit gebruikt en zal ik ook nooit gebruiken waarom mijn zelfgestoken verzieken met een flesje.om iets na te maken wat al op de markt is? Waar ik hoofdpijn van krijg? Ik maak niets na ik stook mijn eigen drank en die vind ik goed.ik probeer hem wel altijd te verbeteren. Daar ben ik ook moonshiner voor.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?