Foto te groot.
Wordt aan gewerkt!
Robbert , dat van die familie ga ik uit proberen ?
Gewoon goed proeven dan weet je wat noodzakelijk volgende stap is .
Maar ook kool heeft en laat smaak achter.
( steek je tong maar eens in kool )
Daarnaast kunnen residuen van kool later nog invloed hebben op smaak .
Na distillatie hoor je niet meer te corrigeren . ( uitsluitend eventueel klaren van een drank voor helderheid .)
Dus na kool gebruik altijd opnieuw overhalen .
Wat de afzet betreft ,geen probleem.
Wat echt niet gaat ,gaat weg.
Ik wil nu als beginner ,en op jullie ervaring bouwen, en eigen ervaring opdoen.
Zodat ik voor mij uit het beste van beide werelden kan putten.
Doel nu is niet een perfect drankje te brouwen.
Doel is om ook te weten waarom iets niet goed gaat en wat wel en wat niet te doen.
Als ik nu heen slechte drank maak weet ik ook niet wanneer het beter word.
Learning by doing zal ik maar zeggen
Weet trouwens niet hoe echte goede neutrale alc ruikt .
Dus zal blijven oefenen.
Leuk toch?
Trouwens ,die ketel heb ik van mijn zoon.
Die heeft hem van de schoonpa en is zelfgemaakt.
1.5 jaar aan gebouwd en verbeterd.
Hij zelf is nooit verder gegaan als suger wash ,en is benieuwd hoe ie het gaat doen met andere dingen.
Maar dat is voor later.
Groetjes
Niet teveel stoefen (opscheppen), wat je er allemaal mee kan, ze worden jaloers, en willen hun ketel terug. Gewoon melden, "Het gaat niet slecht, maar er moet nog veel verbeterd worden"; En dan gewoon je eigen gang gaan. Als hij benieuwd is hoe ie het gaat doen met andere dingen, dan had hij zelf zijn oren/ogen hier te luisteren moeten leggen. Geef de man een van je top drankjes , als het zover is , en laat hem groen van jaloezie worden. Maar blijf erbij, "Het gaat niet slecht, maar er moet nog veel verbeterd worden". Goed bezig PatientZero, en blijven vragen als het nodig is. Ikzelf volg meer ChrisV zijn weg, niet teveel rompslomp er omheen, laten helder worden door te laten staan, tijd is onze vriend, ongeduld een geduchte vijand. Alles wat je toevoegt "zou" een gevolg kunnen hebben.
William zo is het ook naar mijn mening precies. Ongeduld is onze vijand. Tijd staat aan onze kant. Maar dan moet je wel de kelder vol hebben of snappen hoe het werkt. Anders krijg je haast. En dat mag niet met deze hobby
Lummel heb je gelijk in geduld en een vooraad in de kelder,min.50 flessen dan is de druk niet zo groot,dan 200 kg druiven buiten wild vergisten en 160 ltr mais aan het vergisten,slaat net de paniek niet toe.als noodrantsoen min.twee kratten bier achter de hand houden,zo werk ik heeeeel relax.?(heb ik nu staan)
En wij zijn geen alcoholisten???? Aan de andere kant ben ik ook verslaafd aan water, voedsel, sex en zelfs koffie. Dus we houden het relax goed plan Heb al zin in bbq
Hallo
Ga nu de eerder met koolstof behandelde stook zuiver stoken
Ikdacht eerst toen ie gefilterd was dat hij helder was,maar in vergelijk met een andere fles was het verschilduidelijk te zien
Dus nog een keer.
Tevens 5 liter amaretto van zijn alcohol ontdoen. Als ik dit verdun tot zeg 30% kan ik dan 2 gr/ liter baking soda bijvoegen? Om geurtjes en smaken te verwijderen. Of geldt dit bij 40% of moet ik dit omrekenen
Grtjes
Amaretto zal pittig worden om die kwijt te raken .
als het met echte amandel is gemaakt heb je blauwzuur en benzaldehyde in de drank .
Deze krijg je alleen weg met zilvernitraat.
Maar zorg dat je de zilvernitraat wel weer goed kwijtraakt .
Zonder ervaring NIET DOEN !
je kunt gewoon per liter 2 gram natriumbicarbonaat gebruiken ook bij 40 %'
Natrium bicarbonaat kun je gewoon per liter de 2 gr aanhouden . gaat naar volume niet zo zeer met percentage .
Bedankt voor de snelle reaktie.
Is met essence gemaakt.
Maar liever niet dus.
Ik wilde deze mengen met datgene wat ik dus gefilterd had met kool.
Ok ,als de kans bestaat dat ik hiermee ook de rest verziek doe ik dat liever niet.
Tja ,word iemand blij gemaakt met ammaretto.
Eens kijken wie we kwijt willen ???
Stuur maar naar de belastingsdienst met de kerst???
???
Alsof die niet al genoeg hebben gehad.
Bezopen firma.
Gisteren toch niet gered.
Dus nu lekker bezig.
Vanmorgen nog de flow van de koeling beranderd.
Liep eerst door de deflagmator en dan de koelkolom , maar ik had gelezen dat het beter was als het water eerrst door de kolom liep omdat het water dan opgewarmt bij de de deflagmator komt.
Daarna de partijen die ik wil zuiveren in de ketel en promille gemeten.
Was alles gemengd 74 procent.
Terug verdunt tot 24 procent en baking soda bij gevoegd
Nu loopt de keter en ik zit lekker te genieten.
Reken technisch zou ik op 10.5 liter moeten uitkomen.
Ben nu ook in weckglazen aan het verdelen om te kunnen ruiken wat er gebeurt en om alvast te wennen om cuts te maken.
Tot hoeveel temp ketel laten jullie verder lopen.
Of is alleen de temp aan de brug belangrijk.
Fijne zondag gewenst.