ach ik drink weinig wijn . Nu en dan bij speciale gerechten of gelegenheid . ik had 12 van deze flessen gekocht . Nu nog 7 staan dus kan er wel wat leuks mee doen anders blijven ze nog langer staan .
En zijn ze op halen we wel weer . Toch ,??
Duur ?? T is zonde van geld als je er niets mee doet .??
Dat was mijn eerste gedachte ook! π 0.75 liter vandaag de dag tussen de β¬28 & β¬83
tja maar staan laten in kelder is ook zonde jongens .
En wat er van komt is uiteindelijk heerlijk .
Alles kost geld . Soms iets meer soms iets minder .
En met een slecht product moet je sowieso niet werken . Dan is alles wat je eraan toevoegt weg gegooid geld.
Beter een dure wijn en wat goeds te drinken maken dan kneierij met roggebrood en bagger maken .
Ligt eraan bij deze flesjes, als ie goed weg ligt kan ie nog wat opleveren ?. Durf het niet aan om een Lagavulin te gebruiken in een Baileys, alhoewel dat rook, zout, eiken en chocolade wel zie werken.
Opleveren ? Wachten tot iemand een paar euro bied voor een fles wijn ??? dan moeten het wel andere wijnen zijn en dozen vol om wat aan over te houden.
Deze gaat in de ketel en mag een soort exotische brandy worden .
Ja Robbert dat klopt. Zo heb ik de kelder vol met dure flessen die ik niet durfde op te drinken. Daar maar mee gestopt en begonnen aan die heerlijke flessen.
Een goeje dure fles wijn, moet je in de kelder laten liggen, zodat hij over 50 jaar, veel geld waard is. Oh néé, over 50 jaar zijn wij waarschijnlijk dood, en de wijn ranzig. Maar hij is veel geld waard. Een goede wijn, is alleen goed als hij voortreffelijk smaakt, en dus moet je hem opdrinken, of .......... STOKEN. Een waardevol iets niet gebruiken, omdat het waardevol is, is als je eigen bier brouwen, bourbon stoken, en merken dat hij heerlijk is. En dan moet je hem in een kelder leggen, en alleen bij bijzondere gelegenheden drinken, zodat het nog specialer wordt. Of op speciale momenten goedkope rommel drinken, en op saaie momenten, iets hemels, en het dan speciaal kunnen noemen. Mannen en vrouwen geniet van een goede drank, waarde is wat de gek er voor geeft, en We zijn liefhebbers, dus we proeven, en drinken, en genieten.
Maar even niet vergeten, die 30 liter ketel wacht nog steeds op een nieuwe meester.
30 liter aquitara spaans model, voor een geweldige prijs.
Zoals William al zegt : Geweldige ketel voor geweldige prijs .
In Nimrax en mijn topic " Robbert's Tiny project's " is te zien hoe een alquitara werkt .
wat in klein kan, kan in groot ook... en nog veel meer .!
Volg Roberts Tiny projects om te zien wat er allemaal mogelijk is met dit machgige apparaat! Er volgt nog een filmpje waar je kan zien dat je hiermee zelfs 95% neutraal kunt maken!
Met 1 Tikkie is hij van jou!
Jan @stookforum er zijn nog 2 filmpjes in afwerking bij Nimrax waarin een drankje wordt gemaakt met alquitara en een waarin te zien is hoe met de alquitara met beetje handigheid tot 95% gaat .
Er is nog een filmpje maar nog niet bij nimrax waarin de mini alquitara als doubler dienst doet .
Alles wat de kleine alquitara kan doen kan de grote nog beter .
Leuk Robbert! De filmpjes insprireren veel mensen! De nieuwe site is in de maak. Ik hoop die eind januari online te hebben. Dan komen ook de mini Alquitaras in het assortiment. De kleinste die we nu hebben is 5 liter, maar 1 en 3,5 liter komt er als het goed is ook aan.
Je bent echt goed bezig, heel leuk om te zien allemaal!
Inderdaad zeker leuk! Zelf ben ik volop aan het verbouwen thuis, dus het budget wordt momenteel voor andere dingen gebruikt. Maar zo'n 1 liter keteltje lijkt me perfect om recepten te proberen. Dus zodra ik klaar ben met verbouwen staat die zeker op mijn verlanglijstje!
voor mij graag een 2,5 liter. Lijkt mij top formaat om te experimenteren en te spelen
Goed plan @dewitteLinde .
(als je vragen hebt of nog tips nodig als je bezig gaat geeft maar een gil );