Hallo,
Het lijkt me erg interessant om eens te gaan stoken. Ik brouw al bier (en als ik meer ruimte had zou ik alles zelf maken) maar ik zou graag eens willen stoken/distilleren.
Het leukste lijkt mij whisky, palinka of na wat ervaring ook absinth(de laatste blijft m'n favoriete drankje).
Bij wie zou ik eens mee mogen kijken/helpen? Dan kan ik even kijken of het wat voor mij is voor ik een alambique koop.
Bij voorkeur in de omgeving Apeldoorn.
Ik hoor het graag!
Groeten Erik
Hoi Erik, check this:
Foutje ingeslopen: Bij klaringsmiddel gebruik werd mij destijds door een onbekwame verkoper
toevertrouwd dat dit de methyl alcohol zou doen laten verdwijnen. Onzin achteraf want: in suiker water vergisting komt methyl in de formule niet voor. Hier had ik me dus ver-gist...
Hoi,
Bedankt voor de links naar de leuke fimpjes. Interessant hoe zo'n airdistil werkt.
Toch gaat mijn voorkeur uit naar een koperen alambique en het een keer in de praktijk meemaken voor ik er zelf een ga kopen. Bij wie zou ik eens mee mogen kijken? Ik zou ook zelf de stookwijn kunnen maken voor bijvoorbeeld een whisky.
hoy,
als je wilt beginnen met stoken is volgens mij, een gewone suiker wash ( suiker wijn) een van de gemakkelijkste stooksels om te beginnen ( de linken hier boven zijn ook suikerwijnen).
Zelfs met een gewone koperen alembiek ketel, hier kun je na 2 keer stoken (overhalen) percentages tot 80% mee halen, of meer als je heel langzaam werkt.
zo ben ik begonnen.
Hier kun je veel lezen over suikerwijnen.
http://www.stookforum.nl/thread/basis-distillaat-van-suiker-en-turbogist/
groetjes
Hoi Dumo,
Bedankt voor de tip. Als ik eens bij iemand mee kan kijken die suikerwijn stookt lijkt dat me ook erg interessant. Het gaat me er vooral om dat ik het een keer gezien heb.
Uiteindelijk zou ik zelf whisky willen stoken. Ik heb de ervaring van de moutwijn al van het bier maken dus alleen het gist en de eindverwerking verandert. Daarom zou ik dat graag eens zien.
Bij iemand iets verder uit de buurt mag ook. Ik ben regelmatig in Apeldoorn.
Geen liefhebbers nog?
Erikutecht bij mij ben je welkom alleen ben ik bang dat je er niets aan hebt ik stook op een ander manier,oostblok,premitief,deze is een beetje gevaarlijk als je er niet genoeg ervaring mee hebt,meer forum leden willen een kijkje komen nemen,je bent natuurlijk ook welkom,ik woon in Venlo tzt.laat ik op tijd weten als ik begin staan 200kg druiven te wachten.gr.?ChrisV
Erikutecht bij mij ben je welkom alleen ben ik bang dat je er niets aan hebt ik stook op een ander manier,oostblok,premitief,deze is een beetje gevaarlijk als je er niet genoeg ervaring mee hebt,meer forum leden willen een kijkje komen nemen,je bent natuurlijk ook welkom,ik woon in Venlo tzt.laat ik op tijd weten als ik begin staan 200kg druiven te wachten.gr.?ChrisV
Hoi ChrisV, kom zeker een keer graag bij je kijken, ik begin net , maar aan het eind van de zomer heeft mijn schoonmoeder heel veel appels over van de appelboom die er staat en wil ik hier mee gaan stoken.
Ik stook ook vaak appels ,laatste stook 200 kg,puimen en druiven meeste wat ik stook is fruit ,ik stook wel op een hele ander manier.gr?Chris.V
Hoi Erikutrecht,
Ben ook net begonnen maar je kan heel veel vinden op stook tv via you tube of op you tube zelf kan je ook heel veel vinden.
Ennuh forum goed checken staan al veel verhalen en tips op
Groet ronald
Hoi Chrisv
Bedankt voor je uitnodiging.
Stook je dan op open vuur? Of is er nog iets anders aan de techniek?
Tzt hoor ik het graag. Wellicht kan ik dan naar Venlo afreizen
Hallo
Geachte , graag wil ik even weten voor een super eenvoudige stook van whisky wat ik nodig heb van producten dit wil ik hier dan ook bestellen en hoe we er aan moeten beginnen , kan me hier iemand mee helpen , we hebben al een stook geprobeerd maar dit is totaal mislukt onze ervaring is dan ook totaal Zero , we willen er graag een hobby van maken , wie kan ons helpen van in het begin met de producten en welke producten dat we moeten bestellen , we hebben een inox ketel van 12 liter , een grote ton van 60 liter met schroef deksel een water slot , digitale warmte meter dit hebben we al in ons bezit ,
Groetjes
Tickel
Hallo
Geachte , graag wil ik even weten voor een super eenvoudige stook van whisky wat ik nodig heb van producten dit wil ik hier dan ook bestellen en hoe we er aan moeten beginnen , kan me hier iemand mee helpen , we hebben al een stook geprobeerd maar dit is totaal mislukt onze ervaring is dan ook totaal Zero , we willen er graag een hobby van maken , wie kan ons helpen van in het begin met de producten en welke producten dat we moeten bestellen , we hebben een inox ketel van 12 liter , een grote ton van 60 liter met schroef deksel een water slot , digitale warmte meter dit hebben we al in ons bezit ,
Groetjes
Wersi
Hoi Wersi,
Voor iemand zonder ervaring is het misschien leuk om eens te beginnen met dit startpakket: https://www.stookwinkel.nl/product/still-spirits-barrel-674-voor-25-liter-whisky-mash/
Alles zit er in, een moutsiroop waar alleen nog maar water en suiker bijhoeft. Gist, klaringsmiddel en zelfs houtsnippers om je whisky op te laten rijpen.
Het bevat dus alles voor een 1e whiskymash van 25 liter. Je kunt dan met je 12 liter ketel 2 x stoken. Daarna gooi je alles bij elkaar en stook je nog 1 keer rustig af.
Als je dit nu gedaan hebt dan begrijp je al heel wat meer van het proces, en kun je in de tussentijd lekker inlezen wat er nog meer mogelijk is en de volgende keer met echte mout aan de slag gaan.
Succes!
beste
dank voor de snelle reactie , dit gaan we zeker proberen en de producten bij U bestellen
fijne dag Wersi