Vond forum berichten leuk

RE: Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie

Vlamverdeler wil ook goed helpen om egaal onderzijde met vlam te verwarmen.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie

@bazz rustig aan de eerste overhaal doen, met name met vlammen die een klein oppervlak beslaan.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie

@bazz als je op 1003 afstookt heb je kans op carameliseren van nog aanwezige suikers en dat zou eventueel mee kunnen komen met smaak . Het is daarom beter om alles te laten uitvergisten . Zijn er rede...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse

Toevoeging nog, melasse wordt gebruikt om op commerciele basis de gist op te kweken dus je kunt redelijk breed kiezen qua gistsoort. Misschien is wel nog een tip dat je eierschalen toevoegt aan de ver...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse

@bazz Ik heb bakkersgist gebruikt en dat vergist prima, had uit 1 vaatje melasse (zonder toevoeging van rietsuiker) een kleine 5 liter opbrengst van 45%. Zelf ben ik qua smaak iets meer te spreken o...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Het kleine vaatjes topic

Sla de bovenste hoepel er losjes omheen.  hoepellosjes.jpg

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Het kleine vaatjes topic

Zoals gezegd had het vaatje al een tijdje droog gestaan en was het hout gekrompen, de eerste stap is dit gedurende een dag of twee te laten zwellen in water. Het hout neemt het water op, zwelt en raak...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
Het kleine vaatjes topic

Dat houtrijping van toegevoegde waarde is voor een drank is iets wat de mensheid al een geruime tijd ontdekt heeft, in onze hobby wordt vaak gebruik gemaakt van houtsnippers of blokjes om de afgifte v...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Vanille suiker in Whisky

@theresa hij doet dit langer dan dat ik oud ben 🤣

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Vanille suiker in Whisky

Vanillesuiker wordt eigenlijk pas toegevoegd nadat de drank is gedestilleerd, tijdens het destilleren blijft anders de suiker sowieso achter en de vanillesmaak is even de vraag in hoeverre deze overko...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Vanille suiker in Whisky

@bazz ik heb aan 50% Rum het volgende toegevoegd: zoethout, piment, kaneel jeneverbes, ster anijs en koriander gelagerd op kersenhout en walnotendoppen. De verhouding moet je zelf naar smaak uitprob...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Vanille suiker in Whisky

@bazz dit is na het stoken (marcheren) ik heb het aantal ingrediënten van een recept, ik zal het eens opzoeken groet, André

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Hoe goed te filteren

@bazz Hieronder de samenstelling van verschillende soorten mineraalwater, ik had dit een tijdje terug uitgezocht om te kijken naar het droogrestgehalte voor een soort van Whisky handleiding. Hout a...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Hoe goed te filteren

@bazz Uit eigen ervaring weet ik dat niet al t bronwater laag in mineralen zit, Spa Blauw is een veilige keuze. Anderzijds kan t fijnstof van t hout zijn, goed afgewassen voor gebruik?

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Hoe goed te filteren

@bazz Actieve kool gebruik je bij mijn weten alleen om de alcohol zuiverder (minder bijsmaakjes) te maken. Dit staat los van de helderheid. Bij Whisky en rum verlies je hierbij dus smaak, ook de lekk...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
Pagina 5 / 6