Forum antwoorden aangemaakt

RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert OK, dus ik noteer voor de nodige ingredienten voor peated whisky: pils mout rookmout choco mout roast houtsnippers BC

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert dank - ik voel nu al aan mijn water dat het een lang verhaal van trial and error wordt, maar dat maakt het ook leuk veronderstel ik. Doen houtsnippers nog veel in de smaak of is dat eerder v...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert Ik wil zeker meer richting Islay. Welke mouten in welke verhouding zou je dan nemen? Dank! BC

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert hartelijk dank voor deze samenvatting, dat is wat ik wat miste aan het filmpje. misschien er onder plakken? ik heb een kleine 10 liter Vevor distiller, maar ik neem aan dat ik gewoon ratio's...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert hoe werkt die "3 : 3 : 1:1 " verhouding precies? Dank, BC

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

dank, Robbert!

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

Hoi Robbert, dat filmpje had ik al gezien. Had leuk geweest dat er commentaar of uitleg bij zou zijn, stuk makkelijker. Maar ik vlas het wel uit 😉 BC

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

OK, dank, ik heb duidelijk nog veel te leren. Welke mout zou je aanbevelen? BC

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

dank - dus producten zoals Pauls Malt Thirsty Thistle (uit respect voor de Stookwinkel geen link naar een andere webshop) moeten nog met andere mout gemengd worden? Dank, BC

In forum Stookforum

4 maanden geleden
Eerste stook van peated whisky - PPM

Hoi, in de howto van de Stookwinkel wordt er verwezen naar PPM for peated whiskies en dat beginners beter zouden beginnen met 20 PPM. Ik begin kortelings aan mijn eerste stook. Zou het alsnog een prob...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: geen constante temperatuur tijdens gisten

@robbert thanks! ik vind ideeen met koelkasten en thermostaten. dat vind ik wel interessant, want dan kan je in de 2 richtingen regelen, dus ook als het in de zomer te warm is.weet jij of ik voor bier...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: geen constante temperatuur tijdens gisten

@murmillo thanks, ik ben me er nu over aan het inlezen. Ik ga inderdaad denk ik een koelkast en thermostaat aanschaffen. Neem je trouwens best een koelkast of vriezer?Weet jij of je voor bier en whis...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: geen constante temperatuur tijdens gisten

@rumo heb je een link naar die regelaar? Dank!

In forum Stookforum

4 maanden geleden
geen constante temperatuur tijdens gisten

Hoi allen, ik ben van plan zowel van bier als whisky te brouwen Verwijderde link Ik las dat in beide gevallen kamertemperatuur gewenst is. Gezien ik mijn huis met hout verwarm heb k zelden een consta...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
Pagina 2 / 2