Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Benneke

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Benneke

@benneke

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Watermeloen" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @benneke als je 10 kilo watermeloen  ( vruchtvlees ) zou  vergisten zou je daaruit ongeveer 1 liter drank kunnen destilleren  van ongeveer 38 – 40 %  Beter kun je watermeloen 15 dagen macereren in 55  % alcohol  .. filteren en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gemoute gerst" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @benneke 3,2 liter per kilogram . Dus 6,25 kilo op 20 liter.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gemoute gerst" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @benneke je hebt actief enzym nodig voor het omzetten van zetmeel naar vergistbare suikers . Dat betekent dat je inderdaad altijd een deel mout nodig hebt bij de granen.. diastatisch mout dus ! Minimaal wordt 10% mout aangegeven maar tegenwoordig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gemoute gerst" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @benneke de verhouding mout en granen hangt af van wat je voor uiteindelijke smaak/ resultaat je beoogd. Je kunt voor een vol gerstemout gaan maar ook voor een deel mout en een deel graan . De meer granen des te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rhum recept" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @benneke Vergisting creëert koolstofdioxide (CO2), dus wanneer de vergisting actief is gaat een vlam uit wanneer je deze boven de vloeistof houdt. Het is een simpele manier om na te gaan of de vergisting nog actief is.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelsienmash" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @benneke appels wassen steeltjes, kroontje eraf . Beste is klokhuizen verwijderen.  In stukken snijden . Even kook erover.  Ph check en zonodig corrigeren . Gist en voeding toe voegen of natuurlijke gisting.   Ph correctie kan beter met calsium dan…   Meer lezen»

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Naloop

    Door Gerben Beek 2 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 4 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 4 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 7 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens