• Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraag"4 jaren, 5 maanden geleden

    @daan123 met een alcoholrefractometer kun je geen stookwijn meten dus die 16% klopt helaas niet. Met een hydrometer start en eind SG meten en dan de van elkaar aftrekken en de uitkomst vermenigvuldigen met 0,13125 dan heb je het alcoholpercentage.

  • Robbert reageerde op het onderwerp "Vraag"4 jaren, 5 maanden geleden

    @daan123 temperatuur van mout mag pas boven 78 graden komen als alle zetmeel Is omgezet .
    Ga je mout gelijk aan kook brengen is alle enzymen werking kapot .
     
     
     

  • Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraag"4 jaren, 5 maanden geleden

    Gepost door: @daan123
     
     
    De vloeistof die in de destilleerketel zat had een alcoholpercentage van +/- 16%.
     
     

    Hoe heb je dat gemeten?

  • Robbert reageerde op het onderwerp "Vraag"4 jaren, 5 maanden geleden

    @daan123. Mout warm stoken is niet alleen de bedoeling . Is de temp hoger  dan 78 graden geweest werken enzyme niet meer . Deze zijn nodig om zetmeel in vergistbare suikers om te zetten . Het zetmeet uit mout omzetten…   Lees meer»