-
munckerik antwoordde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 5 dagen, 18 uren geleden
@notna bij mij werkt het nog steeds niet 😩
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 5 dagen, 21 uren geleden
Ik kan al een tijdje geen berichten meer lezen. Wanneer ik op het belletje druk blijft hij constant laden maar geen berichten.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Ontsmetten" – 6 dagen, 1 uur geleden
@notna zuinig op zijn 😉
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Ontsmetten" – 6 dagen, 2 uren geleden
@notna Dat zijn dure emmers en lepels van koper. Ik denk ook dat je meer aan RVS of kunststof emmers en lepels hebt dan aan koperen versies. Ontsmetten is enkel nodig voor gereedschappen/emmers/vaten/slangen die gebruikt worden bij wort/mash/wash welke nog… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Ontsmetten" – 6 dagen, 2 uren geleden
@notna Oke wat zijn dat dan voor gebruiksvoorwerpen en waarom wil je die ontsmetten?
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Ontsmetten" – 6 dagen, 3 uren geleden
@notna Dat klopt maar de vraag was ook ontsmetten van gereedschappen, vaten en emmers 😉
Waarom zou je koper willen ontsmetten? -
munckerik antwoordde op het onderwerp "Ontsmetten" – 6 dagen, 3 uren geleden
@catnip wil ik nog aan toevoegen, voor ontsmetten gebruikt je heel makkelijk een San. Dat kan StarSan, Chemipro San of een andere San zijn. Voordeel is dat je dit niet hoeft na te spoelen en je het milieu minder belast.
-
munckerik replied to the topic "Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof" – 1 week, 2 dagen geleden
@sven-2 is niet zo erg maar om het overzicht te bewaren is het prettig als we on topic blijven 😉
-
munckerik replied to the topic "Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof" – 1 week, 2 dagen geleden
@sven-2 Ja hoor bij een fermentatie kan behoorlijk wat warmte ontstaan. Maar waarom stel je je vraag in een topic over klaren met een EZ filter?
-
munckerik liked forum post "Bourbon Mais" – 1 week, 3 dagen geleden
-
munckerik replied to the topic "Verdunnen" – 1 week, 4 dagen geleden
@haak wanneer je macereert met een lager ABV percentage komen er minder smaakstoffen uit het fruit of er kunnen juist minder gewenste smaakstoffen uit het fruit gehaald worden zoals bv uit citroenschillen.
-
munckerik replied to the topic "Bourbon Mais" – 1 week, 4 dagen geleden
@rumo klopt maar de molenaars hebben geen tijd (of geen zin) om mij te antwoorden en van de mouterij ook nog geen positief bericht.
-
munckerik replied to the topic "Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden :-)" – 1 week, 4 dagen geleden
@odevie ik ben geheel op de hoogte van wat waterkonijn is 😉 Hoorde idd van Tom Waes dat het erg lekker moet zijn
-
munckerik replied to the topic "Gisten en suikers" – 1 week, 5 dagen geleden
@patrickt helaas, ik werk nooit met bakkersgist anders dan in broden.
-
munckerik liked forum post "Schuim tijdens vergisten" – 1 week, 5 dagen geleden
-
munckerik replied to the topic "Schuim tijdens vergisten" – 1 week, 5 dagen geleden
@dragonyichi aan het schuimen kun je niet veel of zelfs niets doen vrees ik. Wat je kunt doen is, zolang het nog heftig aan het gisten is de emmer een klein beetje open zetten. Of je kunt een blow-off overwegen. … Read more»
-
munckerik liked forum post "Eerste keer Whiskey" – 2 weken geleden
-
munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 2 weken geleden
@robbert klopt de Roasted Barley Bio is flink geroosterde gerst. Aandeel Peated verhogen is een prima voorstel. Deze mouten staan ook in de Bio Moutstort Op Maat dus kan Bauke zo met het juiste aantal gram invoeren. West Coast gist… Read more»
-
munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 2 weken geleden
@robbert ik denk dat dat een mooie samenstelling is alleen zou ik van de Roasted Barley Bio niet meer dan 10% nemen. Met rook bedoel je dan de peated en niet de rookmout die op beuken is gerookt toch?!
-
munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 2 weken geleden
@robbert Peated mout is een hele licht turf gerokte mout. Iets lichter gerookt dan whiskymout light. Mout met het hoogst diastatische vermogen wat ik heb is distillatiemout Bio.
- Meer laden