Forum antwoorden aangemaakt

RE: Filteren/klaren van gerstemout

Ja dat met die refractometer komt wel goed. Ik zal straks thuis even kijken wat ik ga doen.?

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Huh maar dan snap ik et even niet meer. Je kan wodka maken van o.a suikerwash en ook de graanwash. Hoe zit dat dan als dat niet de 10% minimaal haalt? Want 6% is veelste laag toch voor het stoken,dus ...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Munckerik, Toevoeging: ja denk sowieso dat ik bij dat filmpje van jan te kort heb gemaischt en daarna indd naar gisttemperatuur heb gebracht waardoor het dus geen goeie mix is geworden.

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Ja maar met deze gerstmout die ik nu heb ga ik de 10 a 12% niet direkt halen,dus die sowieso omruilen voor een andere ? En die wort,is het nou beter om alles erin te laten...of kan je ook alles maisch...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Na die whiskeymout kreeg ik ervoor toen ik zocht op distillatiemout dus vandaar. Dus als jij mij kan vertellen welke ik dan zou moeten hebben ja of deze gerstmout die ik nu al heb houden? Uhm dat mais...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Ja alles mee gemaischt dus schil en al. De watertemperatuur wat rond de 20 graden ongeveer met aannvullen. Maar nu is het zondag kan ik alles nog veranderen en aanpassen. Dus please help en vertel me ...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Ja snap het,na ik heb nu al gemaild om de boel om te ruilen voor distillatiemout(whiskey mout) Maar los daarvan ben ik niet boven de 60 graden geweest. En is de gist temperatuur altijd tussen de 20 en...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Zegt*

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Ik ga denk ik toch zoals munckerik deze gerst omruilen voor distilatiemout. De gok om zoveel straks weg te kunnen gooien enzo is mij te groot,en sowieso als de smaak ook niet beter is dan al helemaal....

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Nou dan zal ik een nieuwe proef doen en kijken hoe die uitpakt,bedankt voor de uitleg.?

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Ja dus de gerstemout is goed genoeg,als alles van te voren maar goed gedaan word. Dus kortom ik kan al mijn gerstemout houden en zal een nieuwe test doen,en dat zou gewoon goed moeten zijn als alles g...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Nogmaals dat zit zo,dat ik in een ander topic vroeg hoe en wat over een graansoort te gebruiken om sterke drank,vodka in mijn geval te maken omdat ik altijd vodka maakte van suikerwash. Dus nu moet ik...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Bedankt?....zal het even bekijken,maar dan zal ik dus moeten omruilen. Want dan krijg ik geen vodka met de gerstemout 6-9 die ik nu heb dus??? Omdat dat gist percentage te laag blijft

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Heb je helemaal gelijk in maar voordat we hier misverstanden krijgen zal ik even uitleggen wat ik wil vanaf het begin. Ik wil vodka maken uit een graansoort. Want ik maak nu net de overstap van suiker...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Voor het filteren ga ik gewoon zo'n grote filterzak halen waar de mout in kan hangen en uitdruipen na het gisten. Dat is het makkelijkste gewoon.

In forum Stookforum

7 jaar geleden
Pagina 2 / 11