Forum antwoorden aangemaakt

RE: Filteren/klaren van gerstemout

Vodka yeast van still spirits. Maar niet boven de 6%?, iedereen gaf aan dat deze gerst goed was. Want weet zo niet welke mout dat was in dat filmpje van stookwinkel? Ja kan sowieso het maischen wat la...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Huh jawel...eerst geschoot daarna gemaischt en daarna gist en water erbij op juiste temperaturen en roeren en laten gisten voor zowat 3 week. Hmm na was 22 liter en 6 kg gerst,en de eerste paar uur gi...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Ik heb nu net 15 liter mash gestookt. Maar heb er met moeite 0.25 liter uit gekregen,en het was helder maar werd daarna wazig. Het heeft 3 weken staan gisten en ging opzich vanaf het begin al langzaam...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Bedankt heren voor de info ?

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Yo bedankt zal ik rekening meehouden

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Thanks komt goed. Dan red ik me wel?

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Maar anders dan normaal met stoken met suikerwash etc. Want dat stukje mis ik dan even,want dat schuimt dan wel omdat ? Filter materiaal al gevonden trouwens

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Distilleren*

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Maar het schuimt nu helemaal niet meer ? Alle gist/gasvorming is er morgen uit als ik ga stoken,krijg ik dan nog last van schuim met destilleren ?

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Ja inderdaad,maar ik merk wel dat ik even het filterproces moet verbeteren. Want met 1 emmer wat nu dan een proef was kan het wel. Maar als ik echt veel in 1 keer wil doen dan moet ik dat wel even goe...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Ja nee weet het al,het is zoals ik dacht op deze manier,je kan het gefilterd in de bruine kleur stoken. Maar ben teveel gewend aan suikerwash dus vandaar mijn twijfels. Extra info mag altijd :p

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

Hmmm moet even kijken hoe ik dat hier ga doen dan,als dat de enigste optie is? Het is voor sterke drank heh...niet voor bier. Dus als het bruin gekleurd de ketel in kan en er schone alchohol uitkomt h...

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Filteren/klaren van gerstemout

En is het gewoon de bedoeling dat het gestookt word in die bruine kleur,of moet dat net zo helder worden als suikerwash. Want dat zijn even dingentjes die anders zijn dan wat ik gewend ben 🙂

In forum Stookforum

7 jaar geleden
Filteren/klaren van gerstemout

Wat is nou een goeie manier om je gerstemout gist voor sterke drank te filteren en klaren voor het stoken? En wat voor apparaten o.i.d heb je daarvoor als je meer dan 1 emmer wilt filteren

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Tip: verminderen slechte bijsmaken (reflux)

Maar kan je dan ook klaringsmiddel eventueel stapelen ? Als je nou klaringsmiddel hebt voor 25 liter en je hebt het in een 50 liter emmer,is het dan simpelweg 2 zakjes voor 25 liter erin?

In forum Stooktips

7 jaar geleden
Pagina 3 / 11