-
erho antwoordde op het onderwerp "3x Grainfather G40 te koop" – 1 week, 3 dagen geleden
Helaas heb ik al een. Anders zou ik zeker op je aanbod ingaan. Super apparaat voor het maischen. En bij het stoken kun je ‘m instellen op vermogen.
-
erho antwoordde op het onderwerp "Wat is het voordeel/ nadeel van een kijkbuis?" – 1 week, 4 dagen geleden
Een kijkbuis in mijn opstelling op de Grainfather maakt dat ik het proces beter kan volgen. In de opstelling als potstill plaats ik de kijkbuis onderin vlak boven de Grainfather, zodat ik de kook kan volgen en deze niet te… Meer lezen»
-
erho antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand, 2 weken geleden
@robbert Bedankt Robert. Je hebt gelijk. Ik zal er rekening mee houden.
-
erho antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand, 2 weken geleden
@robbert Helemaal mee eens Robert. Voor stoken op smaak, of tweede stook, gebruik ik altijd de alquitara na het zien van de filmpjes op Youtube. Die hebben, buiten het voordeel van de veel betere smaakoverdracht, vanwege het gebruik van koper… Meer lezen»
-
erho antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand, 2 weken geleden
@tropical Ik ben met een stook met de G40 zeker 3,5 á 4 uur bezig met 30 liter sugarwash naar 90% alcohol. Daarbij moet ik wel zeggen dat stoken met de opstelling die ik nu heb met een aanpasbare kolom… Meer lezen»
-
erho antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand, 2 weken geleden
@tropical ik gebruik zelf een Grainfather G40. Deze gebruik ik hoofdzakelijk voor het brouwen van bier en stookwijn, maar kan d.m.v. van een rvs 2″ tri-clamp kolom ook destilleren. Heb ook een reflux T500 gehad. Maar deze had minder capaciteit,… Meer lezen»
-
erho antwoordde op het onderwerp "erho" – 3 maanden, 3 weken geleden
@antonuithethogenoorden Vandaag het druivenconcentraat van de Stookwinkel klaarmaken voor vergisten met een wijngist. Heb hiervoor ook gewerkt met bakkersgist. Maar ben van mening dat de gistsoort een groot aandeel heeft in de smaak van het eindproduct. Zoals men bij het… Meer lezen»
-
erho posted a new topic "erho" – 3 maanden, 3 weken geleden
Hallo stokers, Ik stel me even voor. Na een poos te hebben meegelezen, vandaag geregistreerd. Ik heb namelijk al veel geleerd van de onderwerpen op het forum. Ik ben redelijk ervaren in het brouwen van bier. En zocht een nieuwe… Meer lezen»