Forum antwoorden aangemaakt
Tomatenpuree als gistvoeding (hoax) Als ik tomatenpuree als gistvoeding gebruik, mag ik dit laten meekoken met het citroenzuur en de suiker of wachten tot alles afgekoeld is zoals bij gistvoedingszout om de voeding niet te vernietigen? |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Gistvoedingszout per ongeluk laten meekoken Bedankt voor de antwoorden. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
Gistvoedingszout per ongeluk laten meekoken Ik heb per ongeluk mijn gistvoedingszout met het suikerwater en citroenzuur laten mee koken.Is dit nu vernietigd? Indien van wel, kan ik er dan morgen als het afgekoeld is nog eens dezelfde hoeveelhei... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Hoelang kan ik stookwijn bewaren? bedankt voor antwoord. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
Hoelang kan ik stookwijn bewaren? Deze zomer en tot op heden ben ik bezig met een voorraad stookwijn aan te leggen voor tijdens de wintermaanden. Dit omdat ik dan niet over een warme kamer beschik en de vergisting dan zeer traag verlo... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Porto (notenwijn) recept Dank u . Nu snap ik het. |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Porto (notenwijn) recept Klopt mijn berekening volgens het Andreas kruis?Ik wil 3 liter porto maken van C 20% . Ik heb A 85% alcohol en B 12% wijn.Het verschil van B 12% en C 20% = D 8% en het verschil van A 85% en C 20% = E... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Porto (notenwijn) recept Bedankt voor de antwoorden en info. Ja er is inderdaad al wat hout gevormd. Van sommige sites las ik dat het plukken moest gebeuren begin juni en op andere dat dit moest gebeuren begin september. Dit ... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
Porto (notenwijn) recept Vandaag heb ik een 30 tal groene nog in de bolster okkernoten gekregen.Ze hebben nergens een spoor van verderf maar enkele vertonen hier en daar op de schil zwarte spikkeltjes, kan dit kwaad om die te... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Zwart bezinksel in stookketel na wassen en herstoken. oei sorry 100 gram bakkersgist ipv 120 gram. |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Zwart bezinksel in stookketel na wassen en herstoken. Zoals altijd 25 liter stookwijn gemaakt met 5 kg suiker, 120 gram bakkersgist, 10 gram gistvoedingszout, 10 gram citroenzuur.Helemaal laten uitgisten, overhevelen en stoken.Maar het probleem is niet d... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
Zwart bezinksel in stookketel na wassen en herstoken Een tweetal heb ik door een slechte smaak in de alcohol hem eens moeten wassen en herstoken. Dit doe ik met 1 deel alcohol en 4 delen water. Maar telkens had ik achteraf een donker bruin/zwart bezinks... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
Hergisting op fles Na enige tijd bezig te zijn met het maken van stookwijn en destilleren ben ik nu ook eens begonnen met het experimenteren van het maken van wijn met vruchtensap uit de supermarkt .Voor mijn eerste kee... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
5 jaar geleden |