Als ik tomatenpuree als gistvoeding gebruik, mag ik dit laten meekoken met het citroenzuur en de suiker of wachten tot alles afgekoeld is zoals bij gistvoedingszout om de voeding niet te vernietigen?
Tomatenpuree als gistvoeding is een hoax.
Nooit aan beginnen, lekker voor de pasta.
Maar mocht je het toch willen proberen, niet meekoken - beetje van je wash mengen met inhoud van het blikje en door je wash mengen.
Er blijft nauwelijks wat van de kleur over en ik proef ook geen tomaat in m'n alcohol.
Zelfde hier, winterstookje gedaan. Ik ben tevreden. Gewoon suiker oplossen in water en dan de rest naderhand toevoegen ( Birdwatchers ). Volgens de oude rotten in het vak is dit geen goede manier van een sugerwash. Volgende keer probeer ik 1 van hun recepten als het nieuwe keteltje klaar is.
Het gebruik van tomaten puree is een beetje gekomen uit de tijd van
het verbod op drank in Amerika dat men goedkoop
met kneierij iets maakte wat drinkbaar was .
Tomaten puree verzuurt , geeft vervuiling en bijsmaak . En ook de gist tonnen / vaten zijn
moelijk te reinigen en verkleuring lastig weg te krijgen .
Enige reden te bedenken om tomaten puree te gebruiken is het is goedkoop .
Maar is dat reden genoeg om het gebruiken terwijl er tientallen andere producten zijn die beter zijn ?
Dat gezegd hebbende is het topic gesloten.