Forum antwoorden aangemaakt

RE: Wat is er goed/verkeerd gegaan ??

@rrroger ik ben ook nog een beginner die aan het experimenteren is. Ik heb zowieso een zetmeeltest gedaan om te kijken of alles omgezet is suikers. Dit is volgens mij leidend om te controleren of he...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Wat is er goed/verkeerd gegaan ??

@rumo ik heb een totaal volume in de emmer van ongeveer 20 liter. Ik was ook erg blij met de sg van 1060 dus heb het volume zo gelaten. Die rozijnen doe ik idd maar niet meer Weer geleerd dat niet...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Wat is er goed/verkeerd gegaan ??

@robbert txs voor de tip ikga het eerste wel proberen.

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Wat is er goed/verkeerd gegaan ??

@robbert bedankt voor je reactie. Ik voeg dan een beetje dap toe bij de volgende batch. Denk jij dat deze batch nog een beetje drinkbaar kan worden? Of is het zonde van mijn tijd om dit te stoken?

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Wat is er goed/verkeerd gegaan ??

@robbert jij zegt de krenten beter weglaten de volgende keer ? Wat adviseer jij voor gistvoeding/gist ? Mvg Gmp

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Wat is er goed/verkeerd gegaan ??

Nee helaas niet de ph gemeten bij stap 13 omdat ik hoopte dat het sg nog zou zakken. Ik heb het nog in het vat zitten dus misschien wel even interessant om vanavond even te meten ? Groeten Gmp

In forum Spirits

3 jaar geleden
Wat is er goed/verkeerd gegaan ??

Hallo allemaal bijna twee weken geleden mijn eerste whiskey mash gemaakt. Nu heb ik alleen nog wat vragen erover Het was na 1.5 week al uitgegist en ruikt niet echt lekker (zwavel ).Ik heb hier al een...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Volle smaak spirit

Hoi Paolo Ik beschik ook over een sous-vide bak en stick En vind het eigenlijk wel interessant wat het met de smaak doet. Ik ga hier wel zoals Robbert zei even een week of twee mee wachten tot de...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Volle smaak spirit

@paolo hoe hem jij hem opgeslagen? Vat/weckpot of fles ?

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Volle smaak spirit

@robbert dank voor de tips. Het is hobby waarvoor veel geduld vereist is (helaas ) 😀 Ben benieuwd wat het in het eiken vaatje doet. Deze ben ik wel van plan lekker te laten staan en af en ...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Volle smaak spirit

@odeviehoi odevie Ik heb hier ook al aan zitten denken maar ben bang dat de wrange zoete smaak van de glycerine in de drank naar boven komt.

In forum Spirits

3 jaar geleden
Volle smaak spirit

Goedemorgen allemaal ik heb een vraagje. Ik heb een leuke batch rum gemaakt en al een paar dagen laten luchten. Daarna de rum verdunt naar 55 procent. Er gaat ongeveer 4 liter een vaatje in en ik he...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

Hoi Robbert bedankt voor je uitleg De dunder voeg ik idd toe aan de tweede batch die ik ga maken Ipv 3 liter water. Uiteraard wel weer nieuwe gisten en voeding enz erbij. Als ik je goed begrijp he...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

Geweldig weer alle info 👍 👍 👍 Als we toch bezig zijn nog een vraagje Voor de tweede batch heb ik drie liter dunder bewaard dus deze voeg ik toe. Nu zag ik in wat YouTube fil...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Melasse zuiveren

@rumo thxs ik moet het dan waarschijnlijk dan wat langer op die 85 graden houden. Ik ga donderdag mijn tweede batch maken dan ga ik zeker proberen. 👍 👍

In forum Stooktips

3 jaar geleden
Pagina 2 / 3