Forum antwoorden aangemaakt
RE: Rum van melasse stoken Andere tactiek..... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Fastback, wat was die toevoeging?.. Gewoon schone rum, zonder toevoeging heb ik wel al een keer terug in de stookwijn gedaan. Dat gaat natuurlijk prima |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Ok, ben benieuwd, gisten zal hij zeker! Waar ga je met de sg zitten? Ik heb geen overheersende rietsuiker smaken overigens. Ondanks de 3.5 kg. Met amalyse kan je wel naar 45graden hoor, pakt hij goed ... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Gister mijn 2e 25 liter gestookt. Heb 3,8 liter van gemiddeld 85%. Vergisting dus weer rond de 14-15% zonder nieuwe gist. Deze batch van 5kg melasse en 3,5kg rietsuiker,vaan gevuld tot 25 liter en zo ... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Klopt, ik zit ook steeds op ruim 1,4 kg de liter. Kristal suiker?.. Succes! |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Nimrax, was water uit de fles. Bronwater dus. Pino, ik zal er een week afblijven... Zijn jullie ook naar 40% gegaan? De witte bedoel ik. Met mijn 3e vergisting blijf ik trouwens weer op 1018 hangen, i... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Heren, even over verdunnen van onze rum. Van de eerste stook, na een weekje rust, mijn beste liter verdunt met regulier water uit de fles. Ik had een heerlijke volle smaak en verdunt van 79 naar 40%. ... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Ik zou het lekker op pure rum houden. Maar als je toch wil knutselen, kijk even op YouTube. Spiced rum. Vaak kardemom, sinaasappel,Citroen, kaneel etc. |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken En nu, na twee rum runs de ketel schoonmaken.... Mijn hemel dat valt niet mee... Heb 12 liter water in de ketel naar 80 graden gebracht. Daarna af gelaten en gespoeld. Blijft licht bruin. Nog maar een... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Ja! Waarom niet. Zolang het niet geïmpregneerd is, prima! Zou wel de brander er over halen. |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Wellicht is het uit oogpunt van water besparing dat de condensors vaak gekoppeld staan. Ik heb toevallig vandaag mijn vaderdag kado gehad. Een 200 litervat van kunststof! Deze ga ik gebruiken als wate... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Oja, en reflux en final condensor inderdaad apart van water toevoer voorzien! Heb ik ook apart en scheelt je bijstellen.? |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken @fastback, betreft zware bruine rum had ik dat plaatje zo geïnterpreteerd dat ze dan alle fracties gewoon bij elkaar gooien. Denk dat het puur persoonlijk is, je eigen rummetje mixen zoals jij het lek... |
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |
RE: Molasses wash klaren Mannen, bij was hij ook al dagen uitgegist, na suiker toevoegen duurde het een dag voor hij weer ging bubbelen. |
In forum Stookforum |
8 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken
|
In forum Stooktips |
8 jaar geleden |