Forum antwoorden aangemaakt

RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@bewust Wonderlijk dat dat lukt met die smalle hoge hals, zo'n grote borstel te gebruiken. Ik vind die fles een erg mooi ding! En hij is groter dan ie lijkt, blijkbaar. Had je trouwens eerst pecto-enz...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@robbert Oh dat vind ik wel van belang inderdaad om te weten. Waar kan dat dan aan liggen... ? En waarvoor is die alembiek dan wel geschikt? (Hoe kan ik weten wat een fragiele smaak heeft en wat niet?...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@bewust Hoe krijg je eigenlijk zo'n mooi bolleke schoon als er aanslag in zit?

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@robbert Tegen de tijd dat ik kan gaan stoken zal ik een foto maken en hier plaatsen van het apparaat dat ik ga gebruiken. Dat praat denk ik wat makkelijker. Misschien doe ik het met de T500 met de ko...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@robbert Fijn dat ik dat nu weet. Dan laat ik het fijn zn ding doen. Brug temperatuur? Is dat gewoon waar de thermometer zit bij een Alambiek?

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@rumo Leuk dat te weten. Dus kun je de moer drogen en als gistvoeding gebruiken! Dat heb ik nu niet toegevoegd.

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@robbert En doe je dat limoen (citroen?) of grapefruit dan in de kolom? Of echt het sap na het destilleren in het destillaat? En extract van zoethout, op waterbasis? Of doe je dat ook anders? En dan h...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@bewust Nou wat een prachtige kleur inderdaad zeg! Dat hoop ik inderdaad te vangen ๐Ÿ™‚ Vorig jaar hing het hier helemaal vol, zรณ verleidelijk! Bedoel je dat ook bij destillaat het bitter in de loop van ...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@robbert Dat zijn duidelijke aanwijzingen waar ik wat mee kan! Zie je, ik zou gelijk 10 gram gedaan hebben! Ja, dat indampen lijkt me een goed idee. Ik had de gist er al ingedaan, en het is al begonne...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

@robbert Hoi Robbert, bedankt voor het reageren. Dat is wel een opluchting. Onder welke temperatuur zou ik dan moeten blijven? Het toevoegen van citroenzuur ga ik doen, hoe meer natriumbicarbonaat eru...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu?

Hoi allen, Ik heb afgelopen jaar 6 kg schoongemaakte Lijsterbessen in de vriezer gedaan, oorspronkelijk om er wijn van te maken. Die Lijsterbessen heb ik nu ontdooid, opgekookt en door een vleesmolen ...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Janne

Thanks ๐Ÿ™‚

In forum Stel je even voor...

3 maanden geleden
RE: Janne

@gerard01 Ik ga kijken!

In forum Stel je even voor...

3 maanden geleden
RE: Janne

@gerard01 Ja ik zag ergens dat er glycerine en calcium aan de wash werd toegevoegd. Fijn dat er hier zo veel info te vinden is. Dus het hoe en waarom zal vast wel duidelijk worden! Ieder geval, ben nu...

In forum Stel je even voor...

3 maanden geleden
RE: Janne

@gerard01 Dank je Gerard. Hoeveel % haal je dan met 1x destilleren? Voor mij zou dat toch een tegenvaller betekenen als dat bij mij ook zo uitpakt. Want voor het maken van vloeibare zeep heb ik 96% no...

In forum Stel je even voor...

3 maanden geleden
Pagina 1 / 2