Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Jeert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Jeert

@jeert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @robbertEffen een andere vraagIk heb een 10 dagen geleden een lading van 18kg bramen binnen gekregenNa wassen, persen heb ik het sap aangelengd met wat suiker laten fermenteren.Het waterslot bubbelt nog steeds een beetje maar de smaak is wat zurig…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @rumoSorry voor mijn late reactie.Te druk en been nogal flink gestotenHopelijk Morgen ga ik een derde stook doen, vind de smaak toch niet lekker.Wil gewoon een meer zuivere 90+ alcohol hebbenKom hier op terug.

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @kees22Zeer bedankt Kees.Ik ga zeker het document bestuderen maar op het eerste oog kan ik nu la zeggen dat ik er veel plezier aan zal belevenNogmaals bedankt>

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbertHallo Robbert.Ik heb zojuist dit bericht naar Rumo gestuurd met de mededeling dat ik het ook naar jou stuur ivm een ander soort vragen die ik heb.Hier is het bericht: Vandaag heb ik de helft van mijn ananas ferment gestookt.Ik…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @rumoVandaag heb ik de helft van mijn ananas ferment gestookt.Ik ben als volgt te werk gegaanAlles kon niet ineen keer in de stookketel Het ferment en blokjes ananas in stookketel van 30 literKetel was voor 2/3 volVoorloop: 120 ml, opgevangen…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @mccornerInderdaad leuk, er zijn er wel meer daar die onder een andere naam posten.Maar op de dagen van samen kaas maken komt toch je “ware” te voorschijn
     

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @rumoMijn eerste stook is altijd van Blaand, hier krijg een ABV uit van 35%Voor de 2de stook gebruik ik1. de alcohol verkregen uit de blaand 35%2. de alcohol uit de vorige 2de stook met een ABV van onder de 80%.Het…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @rumoBeginnIK maak zeker een onderscheid tussen voorloop, hart en naloop,Ik werk als volgtBeginnende bij de 20 liter gefermenteerde wei (Blaand)1ste stookBlaand heeft ABV 1-12Vang op bij 65 – 76C 100-150 ml Kleur troebel, dit gooi ik weg.Als distillaat glashelder is,…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbertBedankt voor alle goede informatie ik in korte tijd van je heb gekregen.Voorlopig ben ik klaar met stoken.Na 200liter melk in kaas en wei te hebben veranderd begin ik weer.Hartelijk gegroet, Jeert

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbertalles water staat is het resultaat van 2 x stokenI x blaand Uit 60 liter gefermenteerde wei die na fermentatie een ABV heeft van 10-12 procent, krijg ik ongeveer 18-20 liter distillaat van ongeveer 45 ABV2 x 45% distillaatUit die 18…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbertWat is brug temperatuur?De temperatuurvande verdampings ruimte?Die komt bij mijn nooit boven de 90C
     

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbertHoe weet ik of de vloeistof in de ketel niet kookt!Het is een met klemmen afgesloten RVS pan van 30 literEr is geen kijkgat.Dat kleine straaltje eigenlijk continu.met de uitstroom bedoel je het distillaat wat uit het koelgedeelte komt en…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbertSorry dat ik blijf vragen.Ik heb nu staan 5 ltr. alc 83%5 ltr. alc 80-81%5 ltr alc 44-45%Wat is raadzaam. Ik vraag dit ivm risico vrij consumeren.a. Alles bij elkaar doe en opnieuw stoken zodat ik naar schatting een liter of…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    Sorry voor mijn late reactie, ik zie nu pas dat ik het antwoord nog niet verstuurd had, terwijl ik het al gelijk nadat ikje vraag las heb geschreven.

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert,Ik heb 2 vragen over verwarmingVraag 1 is omtrent de bron verwarmingMaak de verwarmings temperatuur die je instelt om de stookketel te verhitten wat uit?Ik gebruik een elektrische kookplaat waarvan ik de temperatuur precies kan afstellen.Max. is 280COm 20 ltr…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert, Mijn natriumbicarbonaat is op.Ik heb een halve theelepel bakingsoda inmijn bleuberry wijn gedaan.Krijg ik daar spijt van?

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @mccornerHallo,Als je het niet erg mijn aantekening voor de bereiding van old amsterdam zonder ze netjes bijgewerkt te hebben. Kaas is al na een maand goed eetbaar, maar naar 3 maanden heerlijk.Veel plezier er mee!!Mocht je verbeteringen hebben hou ik me…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert, mijn dank is wederom groot.Je antwoord komt precies op het juiste moment!!!!Ben nu op dit moment bezig met om wijn te maken van Blueberry puree van Karramelly co.ltd300ml Alc.80%170ml Drinkwater40 ml Blueberry pureeIk ga hier aan toevoegen 2 gr…   Lees meer»

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbertGrote klasse, ik leer veel van jeHeb je een aanwijzing voor de hoeveel natrium bicarbonaat of calcium carbonaat per 10 liter?

  • Profielfoto van Jeert

    Jeert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @psycatJij bericht moedigd me aan om dat gauw te gaan proberenBij alleen dit “cashew wine recipe” vondik veel info.Khap khun makh Khrap

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Naloop

    Door Gerben Beek 2 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 4 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 4 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens