-
RuMo reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@jeert Je kan ook 1 maal stoken daar de vruchten een paar weken inlaten weken. En dan nog eens stoken met eventueel de vruchten in de ketel. Of de eerst keer de vruchten mee stoken of of of…… Er zijn… Lees meer»
-
RuMo reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@jeert Ja dat kan en is zelfs aan te raden. Meestal wordt dit met water gedaan, maar suiker of vruchten of iets anders kan ook. Ik zou om te beginnen bij je 80% alcohol de zelfde hoeveelheid water doen zodat… Lees meer»
-
RuMo reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@jeert kijk, nu begin toch ook te watertanden 😋
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@jeert De eerste stook heet niet voor niks de ruwstook: daarmee haal je eigenlijk alleen de alcohol uit de ruwe wijn. Nou ja: en hopelijk ook nog wat gewenste smaakstoffen. Helaas komen er meestal ook ongewenste stoffen mee over, zoals… Lees meer»
-
RuMo reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@jeert Het is terecht dat je je niet te veel zorgen over methanol maak. Maar er zijn nog meer soorten alcohol(Robbert weet ze allemaal uit zijn hoofd 😀) en die zijn niet allemaal even lekker, dat bedoelde ik met andere… Lees meer»
-
McCorner reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@jeert Heel interessant verhaal! Ik maak zelf ook af en toe kaas, maar kende deze toepassing van wei nog niet, ga ik zeker een keer proberen. Eerst eens als blaand en misschien daarna ook dit eens destilleren…