-
Alchemist replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@kena1979 Ikzelf doe dat verdund, heb de ervaring met Whiskies opgedaan en Brandy. Mijn gedachtegang is dat esters kunnen wegreageren n onder invloed van water, door het verdund naar drinksterkte te doen, zit ik dichter bij de eindsmaak direct.
-
RuMo replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@kena1979, gewoon zoals gebruikelijk is bij mout. In een vloeistof verwarmen tot een bepaalde temperatuur voor een bepaalde tijd, eventueel in stappen. Voor dit doeleinde hou ik 1 uur op 67 graden aan. Voor de vloeistof gebruik ik water of… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@kena1979 . Ik heb het T500 “promotie ” filmpje gezien . Mijn mening moet ik wat genuanceerd mee wezen . Zo als de man Filmpje werkt zal je wel iets drinkbaars krijgen maar je mist toch een groot stuk aroma…. Read more»
-
RuMo replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@kena1979, normaal vindt de filmpjes van Georges wel leuk, maar deze is wat onduidelijk met wat jij er uit wil halen. Zoals ik al eerder schreef zoek eens op dit forum.
Bijvoorbeeld:
http://www.stookforum.nl/wp-content/uploads/T500-potstill-mode.jpg -
Robbert replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@kena1979 daar gebruikt men coffeystill’s je kun dat echt niet vergelijken met de hobby ketel als t500 .
minimaal een alembiek nodig om deze enegzins bruikbaar temaken en nog iets smaak over te houden.
-
RuMo replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@kena1979, ik kan uit je antwoord niet halen of je alleen de RVS en koper vulling uit je kolom haal en voor de rest niets aan je koeling doet.
-
RuMo replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@kena1979, ik weet niet wat jij onder potstill stoken verstaat, maar als je enkel de vulling uit je reflux kolom haal is het nog geen potstill. Je zal dan ook de koeling aan moeten passen. Ook stook je niet meer… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@kena1979 met Melasse vanwege veel andere aanwezige stoffen gebeurt het zelden dan na vergisten je onde een sg van 1000 komt . 1010 is vrij normaal . Een rum stook je in principe gewoon op potstill en niet op reflux … Read more»
-
RuMo replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kena1979, Je aanpak is volgens mij goed, als je de volgende keer een gistvoeding gebruikt en een gist starter maak moet het wel goed komen. Bij mij duurt het wel eens een dag of twee voor dat het gaat borrelen,… Read more»
-
Stephan replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kena1979 ik zal hier eens voor je navragen of iemand recepten heeft.
-
Robbert replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kena1979 melasse wordt geleverd met een hoge brix niet alleen vanwege transport maar ook om infectie zoveel mogelijk tegen te gaan . melasse wil snel infecteren . Bij hoge brix waarde kunnen micro-organismen slecht bestaan ) ( Soms staan vaatjes… Read more»
-
RuMo replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kena1979, hoeveel suikerbietmelasse heb je gebruikt voor je 25 liter stookwijn? hoeveel % suiker bevat de suikerbiet melasse? heb je een giststarter gemaakt? SG meten van rietsuiker melasse vindt ik wat moeilijk het is nogal dik dus geeft het een… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kena1979 Posted by: @kena1979 Even de situatie uitleggen; ik heb toegang tot Suikerbietmelasse en ben eigenlijk aan het proberen om hier uit een rum te stoken, hetgeen klaarblijkelijk wél mogelijk is, als we kijken naar de evolutie in 2020 met… Read more»
-
Stephan replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kena1979 ze maken het van aardappelen maar vooral van suikerbietmelasse.
Met essences kun je veel doen. Al voeg je maar een klein beetje toe kan het de smaak erg goed beïnvloeden. -
Stephan replied to the topic "Suikerbiet melasse destilleren" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@kena1979 welkom op het Stookforum.Links en afbeeldingen kun je plaatsen als je minstens 7 post/reactie hebt geplaatst. Helaas nodig ter bescherming tegen spammers 🙂 .