Vond forum berichten leuk

RE: Blijft gisten

@rumo ik vond hem zelf ook wel leuk 😎

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Blijft gisten

@alchemist dat er geen man overboord is zal Maart229 wel fijn vinden 😆 Ik ga meestal uit van 3 a 4 weken gisten, maar het kunnen er dus ook wel 5 worden. Als er nog veel activiteiten zijn in ...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Blijft gisten

@maart229 Je mist redelijk wat opbrengst, vind je dat acceptabel dan doe het destilleren nu. De twee weken wachten is niet super ideaal maar er is nog geen man overboord.

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: gisting komt niet op gang

@maart229 de gisting is dan al een wwek aan de gang . Daarom kun je beter niet al te veel beroering erin brengen Nu gist toevoegen zal het nieuwe gist voeden op oude. Je kunt beter 5 a 7 gr DAP er...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

@maart229 1. Bij de eerste run (ruw stook), zet je de temperatuur rond de 65 graden. Je wilt zo snel en zo veel mogelijk alcohol distilleren. Bij de tweede run (of laatste run = fijnstook) is de temp...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

@maart229 Wat Concha hieronder zegt 😉 Alleen houd ik bij de tweede stook de temperatuur nog iets lager, ik probeer tussen de 52C en 55C te zitten. Tip voor het afstellen van het kraantje: Ik heb er ee...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

Ik ga volgende week ook mijn eerste stook doen met de t500. Ik heb hier een dimmer liggen die ik ga gebruiken om de verwarming wat te temperen eens ie begint te lopen. Hoop zo wat energie en water te ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

@ghost let er even goed op of die dimmer boven de 2000watt aankan. Voor de reflux kolom is die dimmer trouwens niet echt nodig. Je stookt daarbij vooral op koelwatertemp. Met de copper dome maak je va...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

@maart229 Ik heb nog niet zoveel soorten geprobeerd eigenlijk, zeker niet voor neutrale washes. Te veel Turbogist gekocht in het begin incl filters e.d. haha. Verder wel rumgist van de Stookwinkel voo...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen..

Zolang het borrelt hoef je niet te meten. De gisting is dan sowieso nog gaande, de enige informatie is hoe ver je bent. Gewoon geduld hebben dus. Ik meet meestal alleen aan het begin en wanneer het bo...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen..

@odevie Dat bedoelde ik ja, sorry niet goed na gelezen. met 5kg in 10L krijg je geen vergisting gaande denk ik haha

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen..

Welkom Maart, Het verhaal van turbogist en teveel suiker heeft odevie al uitgelegd. Kort advies is 5kg op 10L water en fermenteren met bakkersgist of C70 voor een neuutrale alcohol. Wat betreft je sg ...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen..

@odevie De enige wat ik kan me herinneren is deze lijst. Dat en in een ander topic meldt hij wel dat een lijst zal volgen maar ik zie ze niet 😉

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen..

@maart229 Zo hoog mogelijk percentage om te macereren is altijd een discussiepuntje, bij citroenen voor Limoncello wordt er inderdaad vanuit gegaan om zo hoog mogelijk te zitten (wat praktisch gezien ...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen..

@alchemist dat klopt. Ik heb enige tijd terug wel een lijst zien passeren van vruchten en kruiden met de aanbevolen alcoholsterkte om te macereren. Ben zeker dat Robbert die toen ergens gepost had op ...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
Pagina 1 / 2