Forum antwoorden aangemaakt

RE: Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?

@robbert bedankt hier ga ik mee aan de slag! Ik zal het resultaat posten op het forum.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?

@robbert zou het dan niet slimmer/lekkerder zijn om niet te veel ingrediënten te doen, dus alleen: alsem, venkel, anijs, vanille, tonkaboon, kaneel, amandel? en dan evt nog wat natrekken met licht ge...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?

@robbert bedankt voor je uitleg. Ik wil het recept gaan maken met de standaard absinth ingrediënten als basis: anijs zaad, venkel en alsem. Wellicht daar ook nog wat hyssop, engelwortel zaad e.d. Aan...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?

Hallo Allemaal, Ik speel met de gedachte om een speciale soort bruine absint te maken voor de Wintermaanden. Ik wil hiervoor o.a. tonkaboon, vanille, amandel en kaneel gaan gebruiken. Ik vraag me ec...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@robbert ik heb inderdaad niet gefilterd want ik heb de kleuringskruiden laten trekken in een kookzakje. Kan ik voor het nafilteren een koffiefilter zakje gebruiken? Ik heb inderdaad achteraf ook een ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@robbert behoorlijk snel zie bijlage toch wel 1 a anderhalve deel water. Even nog wat anders ik heb hem nu een tijdje in de koelkast staan en mij valt op dat ik steeds meer bezinksel op de bodem zie. ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@alchemist gisteren samen met mijn vriendin 3 glaasjes geproefd 😀Ik moet zeggen dat hij zeker niet tegenviel. Tijdens het louchen vulde het aroma gelijk de kamer. Hij is licht bitter maar niet...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@alchemist komt goed ik hou je op de hoogte ik zal ook nog een foto maken van de louche straks

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@alchemist @Robbert inmiddels van het weekend een 1e poging gewaagd om een groene absinth te maken. Hij is meer Amber kleurig geworden maar goed we gaan hem vanavond keuren... Hopelijk is ie binnen te...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@robbert het is meer bruin dan geel. Zie foto Ik vind de geur meer aards dan bloemig  4819C667-B677-4E74-B292-940EF8D44DCA.jpeg

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@robbert je brengt me nu toch aan het twijfelen. De "gewone" alsem heb ik bij annies heilzame kruiden gehaald. Ik heb er een foto van gemaakt kun jij beoordelen of dit wel goed is? Ik kan op de site d...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@robbert zit niks anders op dan blik op oneindig en doordrinken. 😋. Kun jij aan genepi komen ja? Heb me lam gezocht maar niks kunnen vinden..

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@rumo ken je Wormwoodsoceity.org? Hier worden talloze absinthes professioneel gereviewed. En hier is ook te vinden wat de criteria zijn en wat wel en niet gewenst is. Leuke site vind ik zelf

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@robbert Ja die kleine alsem is lastig verkrijgbaar. Ik zit er zelf aan te denken om eens te experimenteren met bijvoet deze plant is ook familie van de alsem en heeft dezelfde eigenschappen als ponti...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Nieuw op het forum

@robbert op de site van dragonspice wordt specifiek benoemd dat deze alsem geschikt is voor absint hij komt uit Italië staat op de site.  E594F8B6-F7E6-4054-B62F-73D72941D7A1.png

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
Pagina 1 / 2