Meldingen
Alles wissen

Nieuw op het forum


Matson
Berichten: 22
Registered
Topic starter
(@matson)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Hallo allemaal,

ik ben pas geleden gestart met deze fantastische hobby, omdat ik altijd erg geïnteresseerd ben geweest in alles omtrent Absint en het altijd mijn droom is geweest om zelf Absint te stoken.

Omdat niemand in mijn directe omgeving mijn passie deelt ben ik op zoek naar mensen die ook  absint stoken. Ik loop namelijk toch wel tegen een aantal zaken aan waarop ik niet echt duidelijk een antwoord kan vinden.

Ik lees toch wel dat hier een enorme schat aan ervaring, kennis en kunde op dit forum aanwezig is dus ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
66 reacties
21 Reacties
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 2075

@matson  Welkom Matson, er zijn een aantal man hier die Absint maken. Ik heb het zelf een paar keer gedaan, Robbert heeft er wat meer door de jaren heen gemaakt.

 

Welke vragen heb je? 

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

Welkom op het forum .

Leuk dat absinth je interesse is .

Inderdaad zoals alchemist zegt heb ik klein beetje ervaring met absinth

het is juist Een van de dranken die ik al vanaf dat ik begon zo een 40j geleden al maak  .

Ik maak zowel franse absinth  volgens originele oude recepten   ( van voor de absinth wet ) als receptiten volgens zwitsers , duits , balkan en tjechisch .

(De moderne absinth is meer een pastis waar weer alsum is aan toegevoegd maar daar heb ik niets mee deze zijn vaak meer anijs zoet . En steranijs in gebruikt. ) 

Een goede absinth is ook pas na lang rijpen drinkbaar .

 

Beantwoorden
Matson
Registered
(@matson)
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 22

@robbert Ik heb mijn hele betoog erop gezet voor jullie:)

Beantwoorden
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 2075

@matson  kan t zijn dat je het Robbert via een privébericht geztuurd heb? Want ik zie niks in ieder geval.

Beantwoorden
Matson
Registered
(@matson)
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 22

@alchemist mijn bericht is nog in afwachting van goedkeuring?

Beantwoorden
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 2075

@matson  Ah dan zit je nog in je eerste 5 berichten, is om spambots tegen te gaan. Zal t..z.t opvallen bij een van de moderators.

Beantwoorden
Matson
Registered
(@matson)
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 22

@alchemist dat zou fijn zijn. het is nogal een lang verhaal n.l

Beantwoorden
Theresa
Registered
(@theresa)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 134

@alchemist pas maar op met Robbert zijn absint . drinkt makkelijk en lekker weg .maar je staat zomaar op je harses . Heftig drankje hoor

Beantwoorden
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 2075

@theresa Haha, ik heb een versie van 'm meegekregen tijdens het eerste bezoek aan het Noorden. Zelf een keertje gemaakt maar ik heb er gelukkig niet zoveel last van 😉 . Laatst zelfs een Absinth lepeltje aangeschaft maar de drank zelf staat nog niet op het programma, eerst m'n recept voor Pastis bijschaven totdat ik deze goed vind, dan komt waarschijnlijk Absinth weer.

Beantwoorden
Theresa
Registered
(@theresa)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 134

@alchemist ik wist niet dat je Robbert bezoekt had.

veel geproefd denk ik daar ?

haha van 1 theelepel absint sta ik al op de kop.

Beantwoorden
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 2075

@theresa Tweemaal zelfs, mocht na de eerste keer nog terugkomen. Limburgse Kersenvlaai als zoenoffer doet veel bij hem 😉 . Zeker veel geproefd en genoeg discussies gehad, van recepten met dode geiten in de dunderpit tot het gebruik van wilgenbast tijdens het opkweken van gist.

 

Misschien nog eens dit jaar eens kijken om die kant op te gaan.

Beantwoorden
Matson