-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@pepijn Ik gebruik meestal 2kg rietsuiker en 5KG (geen liters) melasse met 28 liter water.Eerst de melasse er in, een dag of twee laten gisten, en dan vier keer om de twee dagen een halve kilo rietsuiker erbij. Dan hou… Meer lezen»
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@pepijn We hebben wat probleempjes met tienduizenden spam accounts die maandelijks op het forum worden aangemaakt. Door de maatregelen die we daar tegen genomen hebben blijft er af en toe een account in de blokkade hangen wat geen spamaccount is.Ik… Meer lezen»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@pepijn Zie het recept in mijn antwoord ” Tegenwoordig maak ik mijn (honing) Rum met ruwe rietsuiker 5kg en 1 liter melasse naast een pot honing, ik vindt deze erg lekker maar dat moet je smaak zijn natuurlijk.” De rietsuiker… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@pepijn duur vergeleken met bijvoorbeeld jou vavor en soortgelijke ketels die in principe het zelfde kunnen als de t500.
Een mash mag inderdaad nooit boven de 95 graden komen . Anders gaan alle smaken kapot . -
Bazz antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@pepijn twee weken is wat kort handiger is het om te meten met een refractometer of nog beter met een Ispindle, dan weet je of je fermentatie is gestopt ook kun je de proef met een aansteker doen, deze mag… Meer lezen»