Forum antwoorden aangemaakt
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak @robbert Interessant. |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak Vandaag heb ik het geprobeerd. Eerst een half litertje water gestookt en opzij gezet. Daarna de oplossing van natriumbicarbonaat (1 liter water, 1 eetlepel bicarbonaat, 2 theelepels azijn) in de koele... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak Bedankt allebei voor de goede raad. Ik zal laten weten wat het resultaat is. |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak @rumo Voor alle duidelijkheid. Het is niet het einddoel om water te distilleren. Dat was maar een test omdat ik vond dat veel van de alcohol die ik stookte (rum, gin, neutraal, ...) een rare bijsmaak ... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak Dag Robbert. Die natriumbicarbonaat lijkt me inderdaad een heel goed idee. Hoeveel gram natriumbicarbonaat zou je gebruiken per liter water? |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
Water distilleren resulteert in rare smaak Dag allemaal, Ik werk met een koperen alambiek van 5 liter. Ik heb die het voorbije jaar al een paar keer gereinigd door rogge opgelost in water te stoken, zoals aangeraden door de producent van de al... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Geur en bewaring van rietsuikermelasse. Ondertussen ben ik weer melasse aan het vergisten en moet zeggen dat de geur mij nu veel beter bevalt dan bij de eerste keer. Misschien is het iets waar je aan gewoon moet worden. 🙂 Daarnaast heb ik m... |
In forum Stookforum |
6 maanden geleden |
RE: Geur en bewaring van rietsuikermelasse. @robbert Bedankt voor de hulp. Dat ga ik eens proberen. |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: Geur en bewaring van rietsuikermelasse. @robbert Ik heb een klassieke koperen alambiek van 5 liter. |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: Geur en bewaring van rietsuikermelasse. @Robbert en @rinus55. Hmm. Geen idee wat de brix is van mijn melasse. Na nog wat geroken te hebben, lijkt het inderdaad een beetje op appelstroop, maar dan heel geconcentreerd. Gras ruik ik er niet ec... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
Geur en bewaring van rietsuikermelasse. Dag allemaal. Rietsuikermelasse is een totaal nieuw ingrediënt voor mij. Toen ik onlangs rum maakte van de melasse viel het mij op hoe erg de melasse stonk. Een soort zoete rottende bladgeur. Is dat n... |
In forum Stookforum |
7 maanden geleden |
RE: Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash. Bedankt @robbert en @odevie |
In forum Stel je even voor... |
11 maanden geleden |
RE: Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash. @odevie Interessant, heb je daar een recept voor liggen? Is dit voor 25 liter? Hoeveel DAP? Waar kan ik dat kopen? is gewone gistvoedingszuur ook goed? En citroenzuur (ik gebruik nu 6g voor 6 kg suike... |
In forum Stel je even voor... |
11 maanden geleden |
RE: Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash. Bedankt voor de tip @robbert |
In forum Stel je even voor... |
11 maanden geleden |
RE: Nieuw lid zoekt wijze raad over minder goede vergisting van een simpele suikerwash. Bij nader inzien gaat bakkersgist niet veel helpen, want gaat maar tot pakweg 6%. |
In forum Stel je even voor... |
11 maanden geleden |