Vond forum berichten leuk

RE: Nieuwe hobby vanaf vandaag, gelijk een koolzwarte keuken + vloer. Kraantje sprong eraf. Hoe kan dit?

wel prettig dat je vrouw er blij mee was, de mijne zou boos zijn 😜

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Gistemmer op temperatuur houden

Je kan ook de aquarium verwarming in het gistvat hangen gaatje boven in ,kabel erdoor iets onder het midden van de vloeistof hangen en gisten maar

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Gistemmer op temperatuur houden

@poverino, ik heb op een Inkbird een warmteriem aangesloten met daarom heen isolatiefolie. Dit neemt weinig ruimte in beslag en ik gebruik het voor een 30l en 60l gistemmer. Voorheen gebruikte ik ook ...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Gistemmer op temperatuur houden

@poverino neem een emmer/vat die iets groter is dan jou gistemmer, zet de gistemmer erin en vul hem dan met water, verwijder de gistemmer en kijk hoeveel ltr water erin zit. Als je weet hoeveel ltr wa...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@alchemist indd. Eventueel ook grote pakken bij de welkoop.

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@rino3-5 Ik koop verse bakkergist altijd bij de lidl, 42 gram pakjes voor 8 cent

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@rino3-5 Kijk even in jou prive berichten box, alles komt goed 🙂

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@rino3-5 verse bakkersgist haal je... bij de bakker 😆 soms is het makkelijk haha. Droge bakkersgist is over het algemeen bruggeman

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@rino3-5 heb het ook gelezen maar was van de veronderstelling dat je het 'probleem' al had opgelost door de lucht met een slangetje naar buiten te leiden, maar zurig luchtje is normaal inderdaad. Gist...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@psycat Goede drank maken vergt tijd en geduld, dus turbogist is zeker een afbreuk op de kwaliteit, dus ook op de smaak. Ik gebruik uitsluitend verse bakkersgist, en ben er zeer tevreden over, vergist...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

Misschien staat het antwoord gewoon gedrukt op het pakje turbogist : "14% alcohol in 24 uur" Om 6 kg suiker te vergisten doe ik er 3 tot 6 weken over met "normale" gist. Geen 24 uur. CO2 is overigens...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@rino3-5 , al 2 antwoorden en nog geen bedankje, maar dat is natuurlijk ook niet verplicht net zoals antwoordt geven op jouw vragen. In die dagen dat je op antwoordt wachtte had je het hele forum meer...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Zure lucht in da house!

@rino3-5 een normaal gistend beslag stinkt altijd beetje als zuur schraal bier . Zeker als je snel gist krijg je meer Azijnzuur vorming . (Turbo gist geeft meer bijproduct ) zolang het gist en niet ee...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Stookboeken PDF ( om te delen )

@peter-k Aangezien je topic uit 2017 aanhaalt waarvan de gebruiker al 3 jaren niks meer op het forum heeft gedaan, heb ik download links hieronder gezet. Ik ken de boeken niet. Compleat Distille...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
Pagina 4 / 4