Vond forum berichten leuk

RE: Heeft er iemand een schema van deze water destilleerder?

@rino3-5 niet zo heel technisch, kan wel wat maar moet niet te ingewikkeld worden

In forum Vraag en aanbod

10 maanden geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@rino3-5 ik bedoelde eigenlijk mineraal/vitamine pil. Mineralen om onder andere de enzymen te ondersteunen en vitaminen om de vergisting te helpen. In Marmite zitten ook al een hoop vitamine B daarom ...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: We hebben een alcohol tester en net een PH tester besteld

@rino3-5 pH testen. Ook handig voor je zwembadje straks. Ik heb m ook van Ali. Prima spul.

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@rino3-5 Ik zou de turbo gist achterwege laten vanwege de bijsmaak. Haal gewoon bij de Welkoop een zakje bakkersgist . Geeft veel betere smaak aan je eindproduct. Let altijd op de omgevings temperatu...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@rino3-5 maak niet zoveel uit maar als je de marmite eerst in een kopje warm water roer lost het wat beter op. Ook kan je er nog een voeding supplement bij doe zoals bijvoorbeeld 2 mineraal pillen(ook...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@rino3-5 daar heb ik niets over kunnen vinden maar ik denk/doe 1 a 2 theelepeltjes.

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@rino3-5 Maar een waarschuwing is wel op zijn plaats dat spul is niet te vreten 🤮 En de temperatuur van de emmer? het is nog geen zomer he. Rond de 23 graden zou wel aardig zijn.

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@rino3-5 als er nog gisting is zou het beter zijn nog even tijd te geven en niet teveel het vat te beroeren. Kijk daarom op andere manier dan alleen naar waterslot of er nog actieviteit is. ( Watersl...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

daar gebruik ik hem ook voor:) en die van mij vind ik ook lekkerder dan uit de winkel

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@rino3-5 ja ongeveer 21 tot 28 dagen is normaal

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: M n aller eerste keer suiker wash destilleren,

@rino3-5 7 gram red je het niet mee. Je zal tussen de 70 en 120 gram droge bakkersgist nodig hebben afhankelijk van het soort beslag . Bij rogge / mout is beter om hoog te pitchen.

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Robberts workshop anno 2023

Super dat je na zo reis nog verslag hebt willen doen van je reis.... Het was een super dag en hopelijk heeft iedereen iets van de kennis van Robert kunnen absorberen. Misschien tot een volgende keer ....

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari.

Man, man, man, wat een eind rijden! Op de spaarzame vrije zaterdag helemaal naar Friesland rijden om te leren koken?? Je moet wel gek zijn. Nou dat zijn we ook een beetje volgens mij. Eenmaal bij Gre...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari.

Het is voorbij. Gistermorgen om 10u15 begon voor Peter en mijzelf de workshop dag. Alles was voorbereid. Ik had mijn ketel beslag / mash mee , een fles met eerste stook , een ketel en wat aanverwan...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari.

Zojuist terug van de mini workshop van Robbert en Grensjager. Was het een workshop of was het een gezellig samenzijn van zeer enthousiaste hobyisten? In ieder geval was de sfeer optimaal en zeer infor...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
Pagina 1 / 4