Forum antwoorden aangemaakt

RE: Alsem (Artemisia)

@psycat naam is iets als : olomoucké prso

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Alsem (Artemisia)

Ik hoop dat ik snel goed heb omgerekend van gallons recept , Per liter alcohol 100 proof (+/- 50 % ) 12 gram VERSE dragon. Zest van 2 limoen en van 2 citroenen. Anijs zaden 15 gram . Venkel vers 10...

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Alsem (Artemisia)

@psycat ik ben begonnen met destilleren juist om absint te maken . Door de jaren heen al heel veel oude recepten van voor 1912 gemaakt. Absint Recepten uit verschillende streken. Genepi maak ik bijna...

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Alsem (Artemisia)

Ja ik heb diverse recepten uit de ' oude doos" met o.a. Dragon . Ik heb niet alles in mijn hoofd dus moet ik even voor je naslaan. Dat wordt later deze week of volgende week . Zit wat met ziekenhuis...

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Alsem (Artemisia)

@psycat het zijn allen kruiden uit bijvoet familie. Genepi wordt meestal als ook genepi drank verwerkt met uitsluitend wat toegevoegde vanille. Absint is een kruiden drank met meerdere recepturen. Va...

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Chocolade likeur

@tamaravermulst gecondenseerde melk blikje erdoorheen kloppen. Maar makkelijker is vanhouten cacao poeder gebruiken . Gecondenseerde melk , suiker alcohol , klein vanille boontje en eventueel klei...

In forum Vraag en aanbod

3 maanden geleden
RE: Hallo, Rrbbrrt hier

@rrbbrrtt Welkom naam genoot en veel plezier hier.

In forum Stel je even voor...

3 maanden geleden
RE: Beslag moutwijn maken

P.s. met een gewone pan van 10 tot 180 liter . Een goede industrie brander een roerstok kun je een Beslag magische zelfs een 4 of 5 staps van begin tot eind in 2 u en 45 min zonder aanbranden of aa...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela

@opticase het is lastig om dat juist te beantwoorden. Dat komt omdat er in de producten grote verschillen zitten maar voornamelijk in hoe geproduceerd. Je hebt melasses die zeer donker zijn " vuil...

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela

@opticase panella kun je een heerlijke "rum" achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend. In landen zuidelijke van mexico en venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de...

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Beslag moutwijn maken

@rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo filmpjes als whiskey maken deel 1 beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok . Op een gewone gasbrander. Een goe...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Droog

@rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Droog

@kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk. Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing .

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak

@prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier "paar voorkomende problemen". En topic " Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling ." Had ik in 2018 geplaatst. Hierin heb ik ...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Water distilleren resulteert in rare smaak

@prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door to...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
Pagina 5 / 712