Forum antwoorden aangemaakt
RE: Absint maken @lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen. Door het ademen raakt de drank de bitterheid van de looizure... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Absint maken @rumo de absinth in kleine fles is diezelfde ook in kleur. Kleinere fles laat meer licht door. |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Absint maken Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912 Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles . Dit gaat nu tenminste 18 ma... |
In forum Stookforum |
2 maanden geleden |
RE: Glycerine @ndre etos en kruitvat verkopen het in kleiner flesjes |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Glycerine @ndre het is foodgrade je kunt d ze gebruiken. |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Nieuw lid. @rinus55 alcohol uit mout uit diverse granen of uit mout en granen . Nee mais hoort niet in gin . Omdat de geschiedenis / basis van gin jenever is . En je had jonge en oude jenever. Dat wilde nuet z... |
In forum Stel je even voor... |
3 maanden geleden |
RE: Urgent gist nodig (gist was overdatum) @leonvandorp heb je gist voeding toegevoegd en temperatuur rond 24 graden? |
In forum Gist vragen |
3 maanden geleden |
RE: Nieuw lid. Inderdaad zoals Theresa al vermeld is een koperen alembiekje of potstill met korf de beste keuze. Om zoveel mogelijk smaak te krijgen . Voor goede authentieke Gin is niet alleen vlierbes, jeneverbes,... |
In forum Stel je even voor... |
3 maanden geleden |
RE: Urgent gist nodig (gist was overdatum) @leonvandorp wat voor gist gad je ,. Soms kan het 24 uur duren voor gist opstart. De meeste gisten kunnen ondanks dat er op verpakking beperkt houdbaar staat . Droog en koel tot wel 5 jaar bewaard w... |
In forum Gist vragen |
3 maanden geleden |
RE: Wat te doen met restanten? Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt een deel op fles met nog geen doel ( misschien nieuw project mini Alquitara ) en 1,5 liter 80 % in 2 wekpotten gezet met nog deel van voor... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Jagers likeur @bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid. Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel . Suikersiroop maak je door in 5... |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: Rum d'Agricole, Melasse of Panela @bazz de panella oplossen in water van 80 graden. Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 - 4,5 . Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is . Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 . Op 20 Li... |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: Alsem (Artemisia) @psycat naam is iets als : olomoucké prso |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Alsem (Artemisia) Ik hoop dat ik snel goed heb omgerekend van gallons recept , Per liter alcohol 100 proof (+/- 50 % ) 12 gram VERSE dragon. Zest van 2 limoen en van 2 citroenen. Anijs zaden 15 gram . Venkel vers 10... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |
RE: Alsem (Artemisia) @psycat ik ben begonnen met destilleren juist om absint te maken . Door de jaren heen al heel veel oude recepten van voor 1912 gemaakt. Absint Recepten uit verschillende streken. Genepi maak ik bijna... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 maanden geleden |