Vond forum berichten leuk
RE: Rum @ruben124 dit zorgt dat samen met bijv. citroen dat de suiker en de vergistbare suikers in de melasse door de gist makkelijker kunnen worden opgegeten en omgezet in oa alcohol. |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Rum @ruben124 Ik had hem al even gelinkt op de tekst "het basis recept van Jan", maar blijkbaar wordt de tekst niet blauw :P. Hieronder! |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Rum Goedendag zelf gebruik ik naar tevredenheid de turbogist van prestige voor rum die zoals eerder hier vermeld eigenlijk geen turbogist is en prima werkt en ook wel door professionele stokerijen word ge... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Rum Net als Rummy Dummy heb ik ook geen problemen met de prestige rum gist. Er is zelfs een tijd geweest dat Jan een pakje van deze gist standaard bij de melasse bijleverde (ik bestelde destijd 2 of 4 can... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Rum Je leest nu en dan dat de kannen melasse bol zijn gaan staan of onder druk. Dat wil zeggen dat er dus al een infectie/ gisting spontaan ontstaan is. Feitelijk kun je daar het beste gebruik van maken ... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124 Je opbrengst in ml alcohol totaal wordt bepaald door de vergisting, het percentage heeft meer met de manier van destilleren te maken. Trager bij de laatste overhaal, eventueel wat krijt of g... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124 Ik weet dat veel mensen die potjes inspiratie halen vanuit de filmpjes van Jesse (Still it), echter is de smaakontwikkeling van een drank dusdanig dat het vooraf niet in te schatten is wat d... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124, ik snap de stokers niet die een deel van de drank afkeuren maar dat dan weer wel opnieuw gaan gebruiken. Na het distilleren blijf er bijvoorbeeld water achter in je ketel en wat uit je kete... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124 welkom op dit leuke en leerzame forum. Die Vevor ketel heb ik ook en ik gebruik die enkel om 50 liter suikerwash de eerste keer overte halen. De constructie die als kolom en koeler moet die... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124 De rum waar ik het over had is Smith & Cross. Vrij goedkope rum met een zeer sterke fruit smaak. Het is een blend van 3 soorten rum alle 3 gedistilleerd bij Hampden Estate in Jamaica. D... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124 Backset is enkel de vloeistof. Je gaat je rum eerst strippen. Vervolgens houd je ketelinhoud over waar nagenoeg geen alcohol meer inzit, dat is de backset/dunder. Ga je dat latten rotten heb... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124 welkom op dit leuke en leerzame forum Cheers alvast. Groet, @ndré🥃😎 |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124 Ik hou meestal kamertemperatuur aan, wanneer de vergisting ten eind is (meting met hydrometer of aanstekerproef) verwerk ik het meestal snel. Het is niet alleen smerig, er kunnen zich hel... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid Nog even als toevoeging, hou in je achterhoofd dat een aantal van de blanke rums ook een houtrijping ondergaan hebben in een vat, om de smaken zachter te krijgen en dat deze erna gefilterd worden over... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @ruben124 Welkom Ruben, Ik neem aan dat je het gefermenteerde goedje nog een keer uit de ketel haalt en deze reinigt? Want anders heb je een dikke laag dode gist onderin die je gaat verbranden met h... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |