Forum antwoorden aangemaakt
RE: Rum @antonuithethogenoorden ahaa, bedankt! |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Rum @antonuithethogenoorden Waar kan ik dat recept van Jan vinden? |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Rum @rummy-dummy De melasse doorkoken is iets wat ik een kan proberen! |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Rum @robbert Melasse zijn niet op voorhand gekookt. Kan stond bij mijn weten niet op gelet maar niet per se op gelet. Deze zijn in ieder geval na aankomst na enkele dagen gebruikt. Qua smaak zou ik dan e... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Rum @alchemist De rum is gemaakt met melasse van de stookwinkel.nl en de gist die we gebruikt hebben is prestige turbo gist. In de 2e en 3e batch dezelfde melassen met turbogist alcotec van drankstoken... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
Rum Hey allemaal, Na vermeende (niet volledig geslaagde) pogingen om rum te maken zoek ik hier wat raad. Uit de batches wordt een mooie hoeveelheid rum gestookt. Echter blijft er in de rum een vieze chemi... |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @alchemist Still it is inderdaad een van de filmjes vanwaar ik deze inspiratie heb 😄 En inderdaad na enkele keren ruiken was er niet veel meer aan. Goed deze info ga ik zeker meenemen naar de ... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @rumo Wat ik heb begrepen uit het terug hergebruiken en wat mezelf ook logisch lijkt. Is dat in die naloop bv 55% water zit, 44% ethanol en 1% ongewenste stoffen. Deze ongewenste stoffen zullen voor ... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @alchemist In de wash zat ongeveer 3,1l (5,64% op 55l) wat me niet al te veel lijkt. S Maar inderdaad nu je dat zegt heb ik even nagerekend. Er is maar +- 1,46l alchohol uitgekomen van de 3,1l. Wel i... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid Gisteren de eerste stook gedaan. Op de foto is er te zien wat de uitkomst hiervan is. Potjes elks +-200ml. Het lage alchohol % valt te wijten aan het feit dat we onze fermentatie te koud hebben laten... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid Trouwens over de backset, is dit inclusief de dode cellen van de bodem of enkel de vloeistof. |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @drankdier Ok, bij de volgende fermentaties ga ik dan eens experimenteren met verschillende hoeveelheden suiker/molassen. Welke commerciële rum is het, dan kan ik deze eens in huis halen om en idee v... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @rumo Momenteel is dit inderdaad hoe het gaat. Maar er is een T-regelaar en warmte mat besteld om de T constant te houden. Bij de volgende fermentatie zal deze gebruikt worden en ingesteld worden op ... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @drankdier Met wat heb jij de molasses dan (deels) vervangen? Momenteel is de wash ook pure molasses omdat dit het meeste smaak zou geven. En langer laten staan, rond hoeveel graden dan? Want ik ga e... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |
RE: Nieuw lid @alchemist Hmm oke, zou er zowizo ooit wel eens mee willen experimenteren, maar onthoud vooral om er verlopig nog even ver van weg te blijven. 😀 Alvast bedankt voor de vele info! Groeten! |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |