Forum antwoorden aangemaakt

RE: SG blijft hoog na 4 weken

@alchemist thanks voor je snelle reactie. Ik laat het op z'n beloop, de waardes zijn goed anar mijn inzien, om het proces zo min mogelijk te verstoren en zal aan de hand van de activiteit van het wate...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@robbert @alchemist . Gisteravond de PH meter kunnen kalibreren en opnieuw gemeten. PH is nu 5,0 en 4,9. Van beide tonnen is de SG inmiddels naar 1072 gedaald, Gist is dus goed bezig. Zou ik nu om de ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@robbert het zit er in, actieve bruis reactie. morgen meten of de PH gestegen is. moet een goede wash worden want ben wel toe aan een succesje in het stoken 🙂

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@robbert Thanks voor de tips wederom. Ga kijken of iemand even langs wil, zit helaas in quarantaine. Ik ga 1 theelepel verdeeld erin doen, zacht roeren en dan morgen meten om te kijken of de PH beter ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@robbert baking soda? kwam ik in wat Youtube tegen. En voor de volgende batch denk ik dat ik dan minder citroenzuur kan gebruiken aangezien ik nu weer iets er tegen in breng. Ik denk Baking Soda het s...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@alchemist @robbert Inmiddels een nieuwe wash gemaakt, met bovenstaand recept en ditmaal in een stabiele omgeving van 28 graden. Vandaag is dag twee van de vergisting, en het borrelt lekker, ik heb zo...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@alchemist bedankt voor je info, ik heb een PH meter gekocht, om dit ook in de gaten te houden. Stap voor stap wordt het een lab, hahah 🙂

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@robbert Mijn voorkeur gaat uit naar een water oplossing, echter denk ik dat ik dan niet meer dan op mijn zolder stoken vanwege luchtvochtigheid die het met zich meebrengt. Een open bak water verwarmd...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@alchemist bedankt voor je tip, wat vind je van de verhouding gist?

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@ruud1 Welke PH Waarde hanteer jij? wij werken met ontkalkt water. Ik zal die PH ook is gaan bemeteren

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: SG blijft hoog na 4 weken

@robbert Bedankt voor je snelle reactie! Ik dacht aan 75 gram Gist, of is dat in een te krap milieu. Voor de temperatuur dacht ik aan een verwarmingskussen, relatief goedkoop, om de temperatuur te ver...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
SG blijft hoog na 4 weken

Goedemiddag, Graag zou ik advies willen omtrent een trage vergisting. na vier weken is de SG van 1080 naar 1060 gegaan. De temperatuur is echter wel laag, 20 graden, en een langzame vergisting zou ik ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Hulp nodig, eindproduct met chemische geur/smaak

@robbert Goedemorgen Robbert, Na het nu twee keer te hebben geprobeerd is de chemische smaak weg in de stookalcohol, Het geurt zelfs bijna tegen het lekker aan, de smaak is ook goed, dus daar ben ik ...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Hulp nodig, eindproduct met chemische geur/smaak

Nog een klein vraagje, je geeft aan neutraal gist. Valt, STILL SPIRITS – CLASSIC 8 – TURBO YEAST, onder neutraal gist?

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Hulp nodig, eindproduct met chemische geur/smaak

Kan dat ook met de citroenen erin want ik het lijkt me dat die smaak verloren gaat? ik zag dat de link in de post niet meer actief is, is dit een goede?

In forum Stooktips

4 jaar geleden
Pagina 1 / 2