Forum antwoorden aangemaakt

RE: Naloop

@robbert wat een bedragen! Ben benieuwd wat die whisky dan kost...

In forum Stooktips

1 dag geleden
RE: Naloop

@rumo hahaha ja, die heb ik ook gezien. Echte sherry vaten komen eigenlijk nooit in omloop omdat voor goede sherry de vaten geen smaak meer af moeten geven. Ze worden dus heel lang gebruikt. Er is lev...

In forum Stooktips

2 dagen geleden
RE: L-Bogo stelt zich voor

@l-bogo welkom. Het ligt er ook aan wat je precies wilt gaan maken. Ik heb zelf gekozen voor een koperen alambiek van 10 liter omdat ik whisky wilde gaan maken. Het ambachtelijke karakter en invloed d...

In forum Stel je even voor...

2 dagen geleden
RE: Eerste keer whisky

@robbert Interessant. Daar ga ik de volgende keren zeker rekening mee houden. Kwalitatief goede gist (voor het doel) en voldoende toevoegen! Bedankt voor de uitleg.

In forum Stookforum

3 dagen geleden
RE: Eerste keer whisky

@robbert Bedankt! Op die droge gisten staat heel vaak zoiets als 5 a 10 gram per 10 liter wort, op deze ook. Maar ik lees her en der dat jouw richtlijn 3 a 4 gram per liter is. Wat 30 a 40 gram per 10...

In forum Stookforum

5 dagen geleden
RE: Eerste keer whisky

@robbert Ik heb de SG waarde op maandag en op woensdag gemeten en beiden keren kwam daar ogenschijnlijk exact dezelfde waarde uit: 1.015 dus daaruit concludeerde ik dat er zo goed als niks gebeurt, ma...

In forum Stookforum

6 dagen geleden
RE: Eerste keer whisky

En hij ruikt verder gewoon prima, dus ik bedoel dan, kan ik hem het beste gewoon stoken nu, want een daling in SG van 50 komt ongeveer overeen met 6,75% of zou het nog zin hebben om de ph wat te verho...

In forum Stookforum

6 dagen geleden
RE: Eerste keer whisky

Ok, leuk intermezzo: de mash heeft staan gisten vanaf vrijdagavond en is eigenlijk maandag al gestopt (het is nu woensdag). Het weekend ging het waterslot als een gek, maandag niet meer.De SG is gedaa...

In forum Stookforum

7 dagen geleden
RE: Guus stelt zich voor

@big-g leuk Guus, welkom op het forum. Hoe was het recept van de 'father & son rum'?

In forum Stel je even voor...

1 week geleden
RE: Sugarwash aanvullingen?

@big-g door te verhitten met citroenzuur naar 80 graden inverteert je de suiker. Suiker is een disacharide. Door te inverteren splits je de suiker (sucrose) in glucose + fructose. Dat maakt het beter ...

In forum De kookhoek

1 week geleden
RE: Eerste keer whisky

@robbert HCl is zoutzuur toch? Is dat, zelfs verdund, niet erg aggressief? Reageert dat niet rechtstreeks met het koper?

In forum Stookforum

1 week geleden
RE: Eerste keer whisky

Ik probeerde eigenlijk de foto's direct in beeld te krijgen, maar dat was wat gehannes.  whisky.jpg

In forum Stookforum

2 weken geleden
Eerste keer whisky

Gisteren voor de eerste keer een wort gemaakt om whisky te gaan stoken in een koperen alambiek.Gewoon gestart met een grote pan en 5 kg Pale ale gerstemout. 17 liter water toegevoegd en hetvolgende sc...

In forum Stookforum

2 weken geleden
RE: Eerste gebruik allambiek

Ik heb inderdaad een stukje teflontape op de schroefdraden gedaan en dat ging prima, was misschien niet eens nodig idd. Keteltje eerst met een sopje schoongemaakt en afgespoeld en gedroogd. Eerste rum...

In forum Stooktips

1 maand geleden
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers

@robbert als de omgeving niet zo vochtig is, is het dan raadzaam om de katoenen prop wat te bevochtigen of heeft dat geen zin?

In forum Stooktips

1 maand geleden
Pagina 1 / 2