Forum antwoorden aangemaakt
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @robbert precies, maar als ik die temperatuur wat lager laat, of wellicht de reflux en extra koeling in de kolom helemaal verwijder, haal ik weer alle smaak en alcohol over, en laat ik de kleur in mij... |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @robbert Ah dus dan is een percolator, waar je hete/warme alcohol over je kruiden laat lopen een stuk efficiënter als ik je goed begrijpt. Wellicht zou ik het product hieruit wel met een T500 kunnen d... |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @robbert hartelijk bedankt! Naar mijn idee moet de T500 goed werken in scheiden van de aroma's juist omdat de kolom zo'n hoog scheidend vermogen heeft door de extra koeling in de kolom. Door maar één ... |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @robbert Thnx voor de tips! Heb je hier zelf ook ervaring mee? Wat zou jouw voorkeur hebben? |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @murmillo Met esprits bedoel ik aroma's gedragen door de alcohol. Dan kan bijvoorbeeld een hele sterke Jeneverbes smaak zijn die ik dan terug kan verdunnen, of bijvoorbeeld kersen op alcohol waarbij i... |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! Gezien de vele berichten kan ik zo niet zien of mijn vraag al is gesteld, dus stel ik hem toch even zo. Ik zoek een kleine ketel om Esprits te kunnen maken. Is de T500 still reflux hier een goede opti... |
In forum Mijn installatie |
2 jaar geleden |
RE: Eerste trial rum met heftige bijsmaak Hoi Robbert, Het wachten heb ik gedaan om zo veel mogelijk dode gistcellen te laten bezinken. De gistsoort heb ik gekozen op feit dat deze specifiek voor Rum is ontwikkeld ivm de vele complexere suike... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Eerste trial rum met heftige bijsmaak Bedankt voor de reacties! Het is een meer een ammoniak-achtige lucht, maar ik herken er ook zeker de geur van de molasse zelf in. Gezien de vluchtigheid van de geur ga ik ervan uit dat dit in de voorl... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
Eerste trial rum met heftige bijsmaak Hallo allemaal, Een aantal weken geleden heb ik voor de eerste keer, na vergisting met de speciale rumgist en laten bezinken, de rum uit de melasse van Jan gestookt. Na het tweede distillaat viel het ... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |