-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@zoef sulfiet heeft een specifieke lucht en smaak . Roer 4 gram neerslag kalk door het destilaat laat paar dagen staan en opnieuw destileren .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@zoef eerste keer met glycerine en calcium carbonaat . Of glycerine en natrium bicarbonaat . ( Natrium bicarbonaat 1 gr per liter ,) een voorloop bij eerste overhaal weg halen . En bij laatste nog eens + de naloop. … Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@zoef cyaniden komen voornamelijk over in voorloop . Deze kun je dus afvangen met een voorstook . wanneer je aan 25 liter alcohol 125 mil glycerine toevoegt en 60 a 80 gram calcium carbonaat in 1e overhaal zal je al… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@zoef Zelf zou ik nooit onbekend spul aannemen en nog op smaak stoken . Sterker het gaat bij mij door gootsteen. IK las dat je een T500 hebt . ik zou als ik jou was en dat spul toch zou… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(Oude) rode wijn verstoken: Plan van aanpak?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@zoef Voorstoken is inderdaad een goed plan . En hou het inderdaad wat langer dan eventjes aan en wees ook niet zuinig ,! inderdaad het methanol risico zal niet meteen het grootste probleem wezen . Maar hoe zit het met… Lees meer»