Vulpes
Groep: Geregistreerd
Deelgenomen: 15 november 2018
Active Member
Volgen

Over mij

Het stoken is begonnen bij mijn vader met een destilleerketel van 25 lt, (Brauanlage SUPER 25). Mijn vader gebruikt de ketel om alle eigen gekweekte vruchten te verstoken, zoals appels, peren, pruimen, druiven en kersen.
Sinds eind 2018 ben ik in bezit van brouwketel type Arsegan Easybrew 30. Ik ben begonnen met whisky stoken en heb als tweede een bier ( type dubbel) gebrouwen.
Nu probeer ik met enkele extra ingrediënten meer typen drank te maken, eerst volgend is een jenever. Daarnaast staat ook rum op mijn lijstje om te willen maken. Qua bier is er ook nog zeer veel te ontdekken, het volgende plan is een pilsner, op dat wensenlijstje staat nog een kersenbier, tripel en een weizen of witbier.
Inmiddels heb ik een melkemmer (25 lt) omgebouwd tot destilleerketel. Deze past precies in mijn brouwketel. Nu wil ik voor de jenever nog een kleine rvs emmer (ca 5 lt) ombouwen tot destilleerketel.
Ik merk al wel hoe verslavend alcohol kan zijn en dan met name het stoken en brouwen en de plannen ervoor bedenken qua apparatuur verbeteringen en qua recepten en maischschema's.
Wij wonen in Drenthe.

Sociale netwerken
Activiteit(en) van het lid
12
Forumberichten
0
Onderwerpen
0
Vragen
0
Antwoorden
0
Vraag reacties
0
Geliked
0
Ontvangen likes
0
Received Dislikes
1/10
Waardering
0
Blogberichten
0
Blog reacties

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?