Meldingen
Alles wissen

Christmas Ale

Pagina 3 / 4

Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik weet niet hoeveel liter je koelbox is maar misschien een idee om door je koelwater een paar liter koelvloeistof te gooien, misschien koelt hij dan iets beter.

Vraag me af of dit werkt ??

Klikkerdeklik

Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat zal zeker werken, dat is ook het principe van de glycol cooler. Moet je nog wel ice-packs blijven vervangen maar dan wat minder frequent.Β 

Het is een elektrische koelbox, ik kan ook overwegen om er meer water in te doen zodat het koelende deel onder water is en dat de stekker in het stopcontact. Moet ik wel zeker weten dat ik de boel dan niet onder stroom zet πŸ™‚

Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Vandaag heeft de Christmas Ale 10 dagen staan gisten volgens het Ale-profiel van de conical fermenter stage 1. Eind van de middag is hij op stage 2 gesprongen, 7 dagen op 4 graden. Dat ga ik zonder glycol chiller niet halen. Ik denk dat ik het morgen toch maar van het gist af haal en in een glazen vergistingsfles in mijn klimaatkast naar 4 graden ga koelen.

Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Β 

Christmas Ale is gebotteld en heeft al een tijdje staan rijpen.

Β 

Nu ik weer een ander bier aan het brouwen ben is het ook tijd om er eens een te proeven.

Β 

Β 

Lekkere koolzuur-sis bij het openen, ruikt goed, kleur is goed de smaak is ..... heerlijk. Laat de kerst maar komen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Β 

Omdat ik toch wel erg nieuwsgierig ben naar hoe de smaak zich ontwikkelt nog maar een flesje open getrokken. De smaak is al mooi in balans aan het komen. Kruiden en mout. Een prettige doordrinker.

Ook de schuimstabiliteit is nu perfect.

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En wat een mooie kleur, hij ziet er zeker erg goed uit.

Zorg wel dat je tegen de kerst voldoende over hebt he!

Beantwoorden
Berichten: 37
(@habraxis)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ziet er toppie uit

Krijg je toch gewoon dorst van

Mooi schuimkraag hoor

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb nog ruim 50 flesjes πŸ™‚

Ook mijn Bryggja Tripel is gebotteld (gisteren geproefd en ook erg lekker) en mijn Abdijbier gaat deze week op fles. Dus met de kerst keuze genoeg.

Β 

Wellicht lekker om konijn in eigen bier te gaan maken.

Β 

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

als de schuimkraag blijft, perfect.

Ik ben jaloers.

Ik ben d'er nog niet aangeraakt om hem te maken, zal voor later zijn.

grts.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dumoooooooo!! Leuk dat je er weer bent! Cheeeerssss!!! πŸ˜‰

Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

als de schuimkraag blijft, perfect.

Ik ben jaloers.

Ik ben d'er nog niet aangeraakt om hem te maken, zal voor later zijn.

grts.

Schuimkraag is mooi compact en blijft tot het einde toe mooi.

Toch eens maken Dumo, is echt iets voor de winter.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Erik, inderdaad een lust voor het oog. Knap werk!

Β 

Beantwoorden
Berichten: 16
(@ruben1980)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hi,

Wat een mooi bier om deze periode te brouwen! Mag ik aannemen dat je begint te mashen met circa 7,5 liter water gezien het een recept is van 20 liter?

Groetjes,

Ruben

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
Topic starter
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ruben, wanneer je met 7,5 liter zou gaan beginnen dan valt er niets meer te maischen. Het mout neemt sowieso 1 liter water per kilo op. Je start met zo'n 17 liter maischwater.Β 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Laatst op 5 liter moutstort, 16 liter water en 7 liter spoelwater. Eind SG 1050. Maar dit draadje is al gedateerd, beter bij https://bio-brouwmaat.nl/

een Bio stort kopen , of nog beter een Bio recept op maat. Geen Glyfosaat in je bier, wat wil je nog meer. https://www.distrifood.nl/buitenland/nieuws/2016/02/gif-in-grootste-duitse-biermerken-10195681

Ook al zegt de voedsel en warenautoriteit, dat het niet gevaarlijk is. Maar in je bier, brood, ochtendgranen, aardappelen, etc. Waar je het kan vermijden, daar zeg ik ,doen.

Β 

Beantwoorden
Pagina 3 / 4
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?