Nou ja, ik had het niet beter kunnen gokken!
En nu, heel veel geduld!
Zit hij vol Jan?
Leuk label erbij 🙂
Â
Nog niet helemaal Erik, ik heb het idee dat hij iets groter is dan de 15 liter die zij aangeven. Er zou nu 15 liter in moeten zitten. Maar een beetje speelruimte is wel ok. Ik zal hem af en toe een beetje bijschenken met alcohol om het engelendeel te compenseren 🙂
De smaak is nu al superlekker, dit gaat echt wel Port achtig worden 😉
Leuk projectje dit, ben benieuwd hoe hij er straks uit gaat komen. Je geeft jezelf toch ook wel eens van tijd tot tijd een engelendeeltje?Â
Â
Haha ja zeker, dat is wel de bedoeling! Maar toch proberen niet te vaak te doen, ik hoop wel over een jaartje nog wat te kunnen proeven. Tot nu toe vind ik het heel leuk om te doen en de smaak is nu al geweldig. Sowieso al een aanrader om dit ook te doen hoor!
Net wat geproefd, en hij is superlekker! Het hout proef je al goed terug. Echte port is mischien iets zoeter, maar de kans is groot dat er nog wat verdampt dit jaar waardoor de suikerverhouding stijgt. Tot nu toe ben ik trots op dit product. Hoop dat ik er een jaar af kan blijven.
Jan, ik heb met het toevoegen van suiker stiekem bij jou afgekeken. Dan kom ik op 76 gram suiker per liter. Dat heb ik gedaan maar de sg meter geeft 1000 aan. Zie ik wat over het hoofd of werkt de sg meter niet meer op 20% alcohol?
Dat zou niet moeten kunnen, wat voor SG meter gebruik je?
Een dobber, m'n wijn had een sg van 990 dus het is wel iets gestegen.
Vreemd, maar belangrijker, smaakt hij goed? Is de zoetheid in orde of mag het nog iets zoeter? Los van de meter moet hij voorral lekker zijn ?
Ik vind het al gauw te zoet maar volgens mijn vrouw mag hij behoorlijk zoeter. Misschien maar een beetje op smaak de hoeveelheid suiker uitmeten.
Je moet het eigenlijk even vergelijken met een commerciële port ernaast. Wel raar dat de dobber zo weinig suiker aangeeft. Is het wel goed opgelost?
SG dobbers kunnen i.d.d. afwijking gaan geven b.v. bij verschillende temperaturen , vorming van zuren , zuren en alcohol vormen bindingen . vrijkomende etherische oliën en vetten ,
suikers die weer uitkristalliseren en neerslaan .
SG dobbers zijn zeer goede indicaties maar geen exacten .
Ja ik zie geen suiker meer in de fles, de hoeveelheid suiker was niet echt moeilijk om te rekenen van jou af dus daar zal ook zo gauw de fout niet zitten lijkt mij. Ik vind het op zich lekker, licht zurig.
Heb je je hydrometer wel eens geijkt in water van 20ºC ?
Â