De mijne zijn nog geen bommen, maar de klap is erg hard bij het openen. Ik laat steeds mijn vrouw er mee schrikken. (flauw, ik weet het) duimpje er tegenaan en PANG!!
Zal morgen eens een filmpje maken bij het openen. Ik heb wel het idee dat beugelflesjes heel degelijk zijn ten opzichte van bijvoorbeeld een Heineken flesje.
Ik kon toen nog geen sg meten maar hij was wel klaar met bubbelen. Ook smaakte hij erg droog. Heb toen zakjes van 5 gram toegevoegd aan een halve liter Grolsch beugels. Deze zijn idd erg sterk.
Beugelflessen zijn inderdaad sterker.
10 Gram per liter, is niet overdreven veel maar wel meer dan wat ik heb gebruikt. Hopelijk is al je suiker vergist anders doet het dat alsnog op fles.
Dat klopt idd. Ik heb alles laten klaren en dan heb ik nu alsnog een dun laagje gist op de bodem van de fles. Merk je trouwens niks van want bij het uitschenken blijft ie mooi liggen daar.
Dat dun laagje heb je altijd want dat is de dode gist die de laatste suiker heeft omgezet in alcohol en CO2 en dat blijft bij mij ook mooi op de bodem liggen.
Dat laagje is zo weinig dat je het zelfs niet proeft als je het meeschenkt. Het is dan alleen ets minder helder in je glas. Ik zou het de hele dag door kunnen drinken ? doe ik niet hoor, probeer me aan 2 drankjes per dag te houden.
Hele grote beugelflessen?
Proost, ziet er heel goed uit! ?
Zo ziet hij er bij ook uit, iets meer schuim (bij mij).
Salute!
Ik heb vanmiddag ook een halve liter flesje met appelcider uit de koelkast open gemaakt. Was nog oude voorraad. Ik heb er hierna nog 6 stuks.
Daarna wachten totdat de nieuwe lading appelcider klaar is om te drinken.
Die Tilt….. ik denk dat ik hem toch ook maar ga bestellen
Hoy,
die tilt dat is gewoon ferm gemakkelijk, hij licht nog maar een week in mijn emmer, en ik zou er al meer willen hebben.
grts.
Hoy,
mijne cider is nu al een weekje gebotteld met 12 gram suiker/ liter, en een beetje champagne gist bijgedaan voor de zekerheid, staat bij 24 °, gisteren een klein bierflesje open gedaan nog geen bubbels, nog een weekje laten staan, en dan nog eens eentje open doen.
grts.
Geef het nog een weekje en je zult zien dat er dan echt wel bubbels aan het vormen zijn. Nog een week en je hebt een knal als je ze opent! Succes.
dumo, je hebt kans dat de gist gefrustreerd raakt als je voor het bottelen er nog gist bijgooit. Er zit altijd nog voldoende gist in de appelcider om CO2 te vormen wat je op de bodem kunt zien als je zo'n flesje leegdrinkt.
Ik zou voor de zekerheid een badhanddoek over de flesjes leggen, mocht er een knallen.