Hier een filmpje van mijn bubbels.
'k ben jaloers, π
grts
Ik ook....
Β
Mooie bubbels! Je schuim trekt wel sneller weg dan bij mij maar bij mij bubbelt hij minder.
Mooie achtergrond ook!
Haha ja die achtergrond is soms net nieuw behang op die muur.. mijn werkruimte is boven maar die grainfathers zijn een beetje groot om een wenteltrap op en af te slepen π
Ik zou ze gewoon verkopen π
Mijn vrouw vindt het nog steeds niet erg die spullen in de keuken ? dit was trouwens de laatste voorraad van iMake, het kan nog wel een maand duren voor er nieuwe voorraad komt, dus ik heb geen haast π
Kheb nu na 3 weken na bottelen mijn eerste flesje geplopt. Geen schuim laagje wel enkel bubbels aan de binnenkant van het glas. Wat heb ik fout gedaan. Of moet ik nog langer wachten?
Wat betreft bottelsuiker; ik gebruik bij cider en bier slechts 8 gram per liter. Dit recept geeft ongeveer 12 gram aan. Vind ik wel vrij veel.
Als ik 20 liter cider ga bottelen, los ik 160 gram suiker op in 200 ml water. Dit verdeel ik met lepel en trechter over de flessen. Na een dag of twee tot drie test ik de druk, door een beugeltje open te maken. Met precies dezelfde werkwijze en grondstoffen, is het de ene keer na drie dagen op druk, en de andere keer pas na tien. Ik gebruik 1L beugelflessen van Ikea. Ze hebben nu ook 0,5L flessen.
Β
Geen schuim laagje wel enkel bubbels aan de binnenkant van het glas.
Hoy,
Ik heb dat ook, Ik heb hem gebotteld op 08/06/2017 gisteren één open gedaan, weinig schuim en weinig co2, bij mijn bier ook.
grts.
Wat betreft bottelsuiker; ik gebruik bij cider en bier slechts 8 gram per liter.
Hoy,
Ik gebruik bij mijn bier 10 gram, bij mijne cider 12 gram per liter ik heb in de week één fles bier  opengedaan mijn kameraad zij geen co2. schuim was direct weg, ik heb mij zo een kleine biervatje aangerschaft daarmee krijg ik wel schuim op mijn bier
Het kan volgens mij maar aan 2 dingen liggen,
ofwel slechte kroonkurken ofwel slecht geplaatst.
ofwel omdat ik mijne suiker eerst oplos en dan onder mijn overgeheveld bier : cider doe ( in Β mijne emmer ), en dan pas bottel.
de volgende keer ga ik proberen door en tip van een vriend, en het recept hier wordt ook zo gewerkt, de suiker gewoon zonder op te lossen direct in mijn flessen te doen en dan mijn bier/ cider er op hevelen.
grts.
Β
Blijft moeilijk inschatten, vind ik. Ik heb een keer 10 gram per liter aangehouden, en mijn cider kwam na een dag of twee als champagne omhoog (als bij de grand prix). Heb het toen direct koud gezet, toen werd het wel wat rustiger. Goede carbonatie op de fles, maakt bier en cider wel echt af, vind ik. Blijft ook nog eens langer houdbaar.
Beste Auke en anderen.
wbt de ikea 0,5 l dopflessen heb ik bij mijn laatste cider met 3.5 gr de halve liter 3 flessen gehad die ontploft waren..
Dus let op deze zijn niet geschikt voor zoveel druk helaas.
Daar heb ik meer mensen over gehoord, de Ikea flessen zijn niet bestand tegen zoveel druk.
Ik heb nog 7 beugelflesjes van deze cider liggen, ik ga ze nu in de koelkast leggen π Hoop dat de smaak nog net zo is als in Mei toen ik deze heb gemaakt.Β
Ik gebruik al heel wat jaren de literflessen van Ikea. Ik heb gemerkt dat de eerste serie prima was (made in Italy). Het moest natuurlijk weer goedkoper, dus kwam de tweede serie uit China (super slecht).
Β