Meldingen
Alles wissen

Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Pagina 21 / 71

Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Goedemorgen!

Bovenstaande emmer appels gaat nu verstookt worden. Eerst met de koperen helm, en wat rest gaat door de reflux zoals Lummel dat al met succes getest heeft. Zo gaat er vrijwel niets verloren.

Lummel ik laat weten hoeveel ik met de reflux extra heb ten opzichte van vroeger!

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik ben heel benieuwd Jan of jij dit met appels ook ervaart en zeker wat de smaak van het restant uit de reflux is. ik zie overigens dat je stookt met de t500 en niet de Granfather. Ik stookte altijd op 30 tot 35% vermogen met de helm tot er ongeveer 40% uitkwamen en de tails begonnen en daarna verder met de refflux. Dus dit is iets anders.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik ben ook heel benieuwd naar de smaak. Mijn gevoel zegt gewoon neutraal. Maar mischien een vleugje appel.

 

Ik heb nog zo'n emmer staan. Die kan ik volhgende week pas stoken. Ik ga het 2 keer stoken, dus batch van volgende week er weer bij. En mischien de opbrengst uit de reflux ook erbij om de ketel vol genoeg te krijgen. Bij de 2e stook kan de reflux er immers weer op dus er is nooit echt verlies.

 

Over een paar uurtjes weet ik meer!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Kan je geen Grainfather pakken hahaha? Kun je super in herstoken. Jij gaat toch binnenlopen met al die bierbrouwers. 

 

Gewoon 2,5 liter schoon water in de ketel dan kookt tie nooit droog en daar de eerste stook bijgooien en wederom op 30 tot 35% vermogen stoken. Dan wordt het nog beter. Ik heb het zelfs tot 4keer herhaalt maar dat is overdreven. En nauwelijks verlies. Wat er inzit komt eruit. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik heb echt ruimte tekort hier, als ik ook nog een Grainfather voor eigen gebruik neem wordt het hier nog voller. Binnenkort ga ik een mooie ruimte in Deventer regelen. Hoop met een mooi keukenblok er bij voor de hobby. Ben druk zoekende nu. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ojee durf het bijna niet te vragen maar je zou mijn bestelling woensdag kunnen verzenden want Lummelientje wil vanaf maandag nog een paar dagen fietsen. Donderdag zijn we weer thuis. Is dat heel problematisch voor je? Ik moet ook nog een deksel bestellen voor de reflux van Govda dan heb ik een 2e t500. Het moet hier ook niet gekker worden. 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummel, ik denk dat Jan binnenkort een licht gebruikte T500 te koop aanbiedt en zich toch vergrijpt aan een Grainfather 😉

 

(ze staan wel heel erg voor de pak)

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Geen probleem hoor! Lekker genieten van het mooie weer.!

 

Deksel komt goed!

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Lummel, ik denk dat Jan binnenkort een licht gebruikte T500 te koop aanbiedt en zich toch vergrijpt aan een Grainfather 😉

 

(ze staan wel heel erg voor de pak)

Hahaha, ik was al voor de bijl gegaan. 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik voel me op zo'n moment toch een beetje dr kroegbaas die zijn eigen drank opdrinkt ? maar als je ziet hoe mooi het werkt, ik heb er geen spijt van hoor! En idd, als ik een ruimte heb ga ik ook een Grainfather neerzetten, dan heb ik een T500 als showmodel!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je hebt groot gelijk, eerst een geschikte ruimte vinden. 

 

 

(maar die conical fermenters..... en chiller...... ik zou toch willen uitproberen hoe 4 van die dingen werken op 1 chiller...... hahaha)

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik voel me op zo'n moment toch een beetje dr kroegbaas die zijn eigen drank opdrinkt ? maar als je ziet hoe mooi het werkt, ik heb er geen spijt van hoor!

Je moet je niet zo schuldig voelen. Bovendien test een goeie kroegbaas ook de drank die hij verkoopt. Tenminste die ik ken wel. 

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Je hebt groot gelijk, eerst een geschikte ruimte vinden. 

 

 

(maar die conical fermenters..... en chiller...... ik zou toch willen uitproberen hoe 4 van die dingen werken op 1 chiller...... hahaha)

 

Dat vind ik nou een mooi klusje voor jou Erik ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Waarom verwachtte ik dit antwoord ? ?      Hahaha.

"Geschikte ruimte" deed me beseffen dat ik het nog heel druk heb dus ik ga ook maar weer aan de slag.

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Haha ja aan de arbeid jij! ?

1e 4 liter van ruim 50% verzameld met de helm. Nu reflux er op. 

Ben benieuwd! Er zit nog zat alcohol in. Ik zal de backset ookweer aanvullen met suiker, eens kjjken of ik een 2e ronde met appelsmaak kan produceren. Zou mooi voordelig zijn!

Beantwoorden
Pagina 21 / 71
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?