En? Hoe gaat het met de reflux?
Hij staat aan, moest in de tussentijd ff wat anders doen, maar nu staat de temp weer bijna op 50 graden en kan ieder moment gaan druppelen ?
Ben ook benieuwd naar het resultaat maar ook benieuwd hoe de apparatuur je bevalt.
Meeste alcohol is er toch wel uit hoor, hij druppelt niet onder de 80 graden, en dan nog erg langzaam ook, zo haalt hij ook de 92% niet. Ik kijk het nog even aan ?
Te snel geroepen, hij loopt nu goed bij 65 graden, zal hem zo nog een beetje knijpen naar onder de 60 ?
Knijpen tot 52-53 graden. Lekker langzaam voor een beter resultaat.
Dan duurt het wel wart langer, maar een goed resulaat is belangrijker!
Knijpen tot 52-53 graden. Lekker langzaam voor een beter resultaat.
Waarom een beter resultaat? gewoon knallen op 70 / 72 graden. Je gaat toch verdunnen. Wat kan het schelen of het resultaat 92% is of 88%.
Ik zit nu op een half litertje, iets onder de 90%. Ik had ook beter ineens de condensor moeten wisselen. Nu stond hij even af te koelen en moest alles weer opnieuw verwarmen. Maar ik moest even weg tussendoor.... volgende week doe ik het anders.
Krijg je op 70-72 graden ook niet wat meer zwaardere alcoholen mee?
Vooral meer water ?
Sample getapt, afgekoeld en door de vinometer, 3%. Ik stop er mee. Verdund is het toch een liter van ruim 40%.
Je ruikt overigens nog wel appel, dus niet volledig neutraal. Ik gooi het bij de batch van vanmorgen. Volgende week weer verder!
Vooral meer water ?
Een piepklein beetje meer water, dus toch nog halve liter 90%. Doorgerekend gooit Chris dus op 100 liter stookwijn 2 liter 90% weg.
En jouw 25 liter 3% is ook nog eens ruim een half litertje 90%. Die ligt nu in de gootsteen. En dan te bedenken dat er mensen zat zijn die amper een borreltje in het weekend kunnen betalen.
Niet in de gootsteen, aangevuld met 4,5 kilo suiker. Staat nu af te koelen. Vanavond gist er bij. Komt goed!
Het is in ieder geval genoeg opbrengst om een tijdje dronken van te worden. Volgende week weer verder. Ik heb nu genoeg Kirsch, Eau de Vie, Cavados en roggebroodwhisky om mee te nemen naar de bbq. En dan ook nog jouw rum die ik in een 3 liter vaatje heb zitten.
Oh ja en morellenwijn!