Meldingen
Alles wissen

Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Pagina 32 / 71

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lekker he, en idd heerlijk bij de pool! Ik drink het vooral op hele warme dagen. Weinig alcohol en lekker fris, je kunt het dus lekker doordrinken!

Jammer dat je niet bij de bbq bent, de weersvoorspellingen zijn dan ook super!

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ja ik vind dat ook spijtig 

ik had graag bij de bbq geweest al is het maar om de andere leden te leren kennen maar het is ook wel wat ver voor mij

mss volgend jaar

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

is voor mij 420 km enkel

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

is voor mij 420 km enkel

Ja is een flink eind, we komen nog wel eens in de burut van Cochem, pleuriseind rijden maar daarna lekker aan de wijn met uitzicht op de druivenplantages 😉 Jij woont toch in die richting?

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ja die richting maar cochem is ook een uurtje rijden voor ons wij wonen in de buurt van vlieghaven Hahn

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn cider van het Mangrove Jacks pakket is inmiddels op volle kracht gekomen met de Carbonation Drops, je schiet de kroonkurk tegen het plafond. Een dikke schuimkraag in het glas die overigens wel vrij snel weer weggaat. Maar ik ben erg tevreden. 

Voor de barbecue stelde het koolzuur nog maar weinig voor maar nu is het oorlog in het glas als je hem inschenkt.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het laatste testpakket Mangrove Jacks Cider heb ik nu ook in de emmer gedaan. DDM heeft de appel vlierbes gemaakt en deze hebben we bij de barbecue mogen proeven. Deze was erg lekker! Zelf ik de appel gemaakt en die is ook geslaagd!

Nu had ik nog 1 pakket liggen met peer. Deze wil ik proberen iets sterker te maken. Het pakket geeft aan 1 kilo ordinary granulated sugar te gebruiken, ik had echter geen gewone kristalsuiker liggen en ik was ook in de veronderstelling dat bij de andere paketten glucose nodig was. Ik heb dus weer glucose gebruikt en hier 2 kilo van gemaakt tot ik een SG had van 1060. Deze zal dus iets sterker worden. De planning is dat ze mee gaan op vakantie eind van de maand 🙂

In dit pakket zat ook een zakje sweetener. Mischien bij het vorige pakket ook wel maar dan heb ik dat waarschijnlijk per ongeluk weggegooid. Het is dus een zoetstof die niet kan vergisten om zo een zoete smaak te kunnen verkrijgen. Voor een droge cider niet toevoegen, voor een beetje zoet doe je de helft en houd je van zoet dan doe je het hele zakje er in zegt de gebruiksaanwijzing. Ik houd van droog dus heb hem niet nodig.

Nu trek ik nog een fles appelcider open want volgende week heb ik lege flessen nodig 😉

 

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Schuim trekt snel weg omdat er geen of anders nauwelijks eiwitten in zitten.

Hoe lang is het geleden dat je ze gebotteld hebt Jan? Ben je niet bang voor bommetjes?

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik heb 22 juni gebotteld.

 

Nee niet bang voor bommetjes, gekoeld openen ze vrij rustig merk ik nu. Het zijn flesjes van een halve liter en heb 1,5 carbonationdrop per flesje gebruikt, Dat is niet overdreven veel. Vorig jaar had ik 33 ml flesjes met 4 gram suiker per flesje. dat was aanzielijk meer en die zijn ook niet ontploft. Het is echt heel lekker, ik ga dezelfde hoeveelheid carbonationdrops gebruiken bij de volgende ronde. Na mijn vakantie neem ik deze pakketten op voorraad voor verkoop. Ik begin dan met de soorten die nu getest zijn, appel, peer en appel vlierbloessem.

Beantwoorden
Berichten: 99
(@tomas)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hele recept gevolgd van de start post, alleen met appelsap van de boni en bakkersgist.
Gisten kwam langzaam op gang maar de volgende dag ging het waterslot flink tekeer. Echter na drie dagen stopte het met gisten, was de sg 1000 en de ABV 2%.
Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat was je start SG?

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De Mangrove Jacks Peren Cider gaat morgen de fles in, de appelcider is al bijna op! Iedereen vindt hem lekker ?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is toch best goed spul van Mangrove Jack's. Die blondjes vond ik voor een extract best goed geslaagd.

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja zeker, die waren erg lekker hoor. 

Ik heb bij de perencider 2 kilo glucose gebruikt inplaats van 1. Voor iets meer pit ?

Morgenochtend flessen reinigen en vullen maar. Daarna de macererende frambozen verdunnen en stoken. Ik ben benieuwd hoe dat bij mij uitpakt. Als dat slaagt dan kan ik meteen een emmer turbo verstoken met de reflux om meer frambozen te macereren.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 99
(@tomas)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dat ben ik helaas vergeten te meten. Ik heb een half pak suiker opgelost en toegevoegd en nu blubt het al dagen als een malle... Denk alleen dat het niet lekker word om te bottelen door de suiker.

Beantwoorden
Pagina 32 / 71
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?