Meldingen
Alles wissen

Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

Pagina 48 / 71

Berichten: 140
(@sjefman)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wat me vooral verbaasde is het gebrek aan hygiëne.. In het filmpje zien we helaas niet veel van het verdere proces.

 

Tjah, duizend jaar geleden werd er ook volop gebrouwen/vergist en toen wisten ze nog niet eens wat een bacterie was 😉

Ik kan me niet voorstellen dat ze dan ook continu goede resultaten hadden in de combinatie met besmetting en wilde gist maar toch.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Dit weekend was de appelvreter verhuurd aan een nederlandse wijnboer die voor het eerst ook iets wilde gaan doen met de appels. Zij gaven aan dat de hele machine eerst een sulfiet behandeling ondergaat voor ze de appels gingen crushen. Zelf begin ik daar niet aan. Dan kun je de appel zelf ook wel gaan ontsmetten.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nou ja mooie bijkomstigheid is dat hij weer eens gereinigd is. 🙂

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik denk dat de appels al aan het gisten waren toen ze ze op gingen scheppen en dat ze die wild laten vergisten.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Voor de liefhebbers, ik kreeg van deze man de tip dat het dit weekend open wijnbouwdagen zijn in nederland. Alle officiele wijnbouwers doen er aan mee. En er zijn er toch nog aardig wat 🙂

De appelvreter en sap pers zijn overigens weer beschikbaar: https://www.stookforum.nl/thread/speidel-appelvreter-en-hydropers-te-huur/

 

 

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb gisteren ook 45 kg valappels besteld voor 18 euro , als er toch een plekje op mag zijn 

Morgen voormiddag mag ik er om

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Als iemand zo,n adres in de omgeving van Deventer weet wil ik ook wel zo,n hoeveelheid ?

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja dit is iemand die appels en peren teelt en die hebben honderden kilo fruit die niet in de verkoop geraakt wegens te klein , te groot of er zit een plekje op en ze verkopen ze per bakje van 12 kg voor 4.5 euro 

En hij is hier maar een 8 km van bij mij

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

En waar is dat adres stook? Ben Wel benieuwd.

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik ga er om in Harelbeke https://www.rechtvanbijdeboer.be/fruitbedrijf-wolfcarius , streek Kortrijk 

Het zijn Elstar

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2819
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank voor de update. Dat is zowel voor jan als mijzelf te ver weg. 

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mijn vorige 35 kg is uitgegist maar geraak maar aan SG 1.006 en kwam van SG 1.047

Hoe doen jullie dat voor beneden de 1000 te geraken ?

Gist voeding bij voor appels ? 

De PH was 3,8 denk ik , heb nu een appel geperst en gemeten , het uitgegiste sap is 3,6

Graag jullie mening voor ik de 48 kg begin te persen

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Welke gist heb je gebruikt? 

Beantwoorden
stook
Berichten: 116
(@stook)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

champagne gist

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Champagnegist start heel langzaam op, en het duurt heel lang voordat hij helemaal is uitgegist. Ik ben momenteel ook druiven aan het vergisten met champagnegist, staan al een week en het gaat echt heel langzaam. Kan zeker 4 weken duren voordat het werkelijk is uitgegist.

Beantwoorden
Pagina 48 / 71
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?