Het filmpje, bij deze. Have fun!
Β
Β
Leuk gedaan weer Nimrax! Je omschrijving van de smaak ook haha ?
Nimrax, je brengt me op ideeΓ«n. Zojuist een potje tomatenpuree door een liter gin geroerd. Enkele dagen laten rusten en dan nog eens overhalen. Ben benieuwd.
Β
Port mmmmm ik krijg ineens een briljant idee voor mn 15 liter morellenwijn. Versterken met kirsch, glucose er bij en in een vaatje kieperen. Zou dit lukken denk je? Is het vaatje daarna meteen lekker geimpregneerd om er een bijzondere whisky in te laten rijpen.
Dirk, combineren is leuk! Ik heb nu Classic Gin van Still Spirits gemaakt met eau de vie van appel. Ik had de appel gestookt met alambiek, maar het laatste beetje met de reflux er uit gehaald. Dat heeft nu 2.25 liter Gin opgeleverd ? erg lekker. Ben beniewd naar de Tomaten Gin!
leuk filmpje nimrax
Lummel krijgt de schuld en dank voor je input.
Β
Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven.
Jan, de echte βBlack Tomato Ginβ was best lekker. Hij komt trouwens uit Zeeland. Ik zou er wel nooit β¬ 45 voor geven. Dan maar zelf maken zeker? Indien het niet lukt kunnen wij als hobbystoker nog altijd opnieuw beginnen.
cool ? ! leuk gedaan !?
Je hebt inspiratie opgedaan in Zweden!?
Β
Wel Portgist gebruiken.Β
Mn morellenwijn is al klaar Erik. De volgende keer idd Portgist gebruiken. Heb hem net nog geproeft, hij komt er zeker voor in aanmerking. Hij is 14% en ik wil hem versterken naar 19% maar er moet ook suiker bij. Dus dat wordt rekenen.... ik wil een 15 liter vat vullen.
Inspiratie deels Zweden, vooral dat de whisky straks in een gebruikt portvat mag vind ik een mooi idee. De rest van de inspiratie kwam door jullie bietensap opmerking ?
morrellen hebben per 100 gram ongeveer 10 gram suikers . Hierbij Glucose ( van rietsuiker )en een portgist zou zeker iets verfijnds kunnen worden . ( daarna een single malt rye in het vat ?)
Daar wil ik mettertijd wel wat van proeven.
Β
morrellen hebben per 100 gram ongeveer 10 gram suikers . Hierbij Glucose ( van rietsuiker )en een portgist zou zeker iets verfijnds kunnen worden . ( daarna een single malt rye in het vat ?)
Ryebread Whisky π
Daar wil ik mettertijd wel wat van proeven.
Β
Wellicht is hij bij de 3e Stookforum BBQ al goed op dronk π