Meldingen
Alles wissen

Tomatenwijn

Pagina 4 / 13

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het filmpje, bij deze. Have fun!

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Leuk gedaan weer Nimrax! Je omschrijving van de smaak ook haha ?

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nimrax, je brengt me op ideeën. Zojuist een potje tomatenpuree door een liter gin geroerd. Enkele dagen laten rusten en dan nog eens overhalen. Ben benieuwd.

 

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Port mmmmm ik krijg ineens een briljant idee voor mn 15 liter morellenwijn. Versterken met kirsch, glucose er bij en in een vaatje kieperen. Zou dit lukken denk je? Is het vaatje daarna meteen lekker geimpregneerd om er een bijzondere whisky in te laten rijpen.

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dirk, combineren is leuk! Ik heb nu Classic Gin van Still Spirits gemaakt met eau de vie van appel. Ik had de appel gestookt met alambiek, maar het laatste beetje met de reflux er uit gehaald. Dat heeft nu 2.25 liter Gin opgeleverd ? erg lekker. Ben beniewd naar de Tomaten Gin!

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

leuk filmpje nimrax

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lummel krijgt de schuld en dank voor je input.

 

Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven.

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan, de echte ‘Black Tomato Gin’ was best lekker. Hij komt trouwens uit Zeeland. Ik zou er wel nooit € 45 voor geven. Dan maar zelf maken zeker? Indien het niet lukt kunnen wij als hobbystoker nog altijd opnieuw beginnen.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10024
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

cool ? ! leuk gedaan !?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je hebt inspiratie opgedaan in Zweden!?

 

Wel Portgist gebruiken. 

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mn morellenwijn is al klaar Erik. De volgende keer idd Portgist gebruiken. Heb hem net nog geproeft, hij komt er zeker voor in aanmerking. Hij is 14% en ik wil hem versterken naar 19% maar er moet ook suiker bij. Dus dat wordt rekenen.... ik wil een 15 liter vat vullen.

Inspiratie deels Zweden, vooral dat de whisky straks in een gebruikt portvat mag vind ik een mooi idee. De rest van de inspiratie kwam door jullie bietensap opmerking ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10024
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

morrellen hebben per 100 gram ongeveer 10 gram suikers . Hierbij Glucose ( van rietsuiker )en een portgist zou zeker iets verfijnds kunnen worden . ( daarna een single malt rye in het vat ?)

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar wil ik mettertijd wel wat van proeven.

 

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

morrellen hebben per 100 gram ongeveer 10 gram suikers . Hierbij Glucose ( van rietsuiker )en een portgist zou zeker iets verfijnds kunnen worden . ( daarna een single malt rye in het vat ?)

Ryebread Whisky 😉

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar wil ik mettertijd wel wat van proeven.

 

Wellicht is hij bij de 3e Stookforum BBQ al goed op dronk 🙂

Beantwoorden
Pagina 4 / 13
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?