Verwijder wel het witte hart en pitjes ,
Dat is bitter scherp . Paprika bevat veel ascorbinezuur .
Bij vergisting even rekening houden met PH voor optimale vergisting .
(Je kunt ook zoete punt paprika gebruiken .)
( p.h. paprika ligt tussen 8 - 9 )
Dit is idd een leuk experiment, er zijn op het web diverse manieren hoe te bereiden.
Ik ga er mee aan de slag alsof er een tomatensap van gemaakt wordt. Eerst koken, dan door de blender en de suiker toevoegen.
Vandaag mijn laatste blauwe druiven geplukt,vond het jammer om te laten hangen,ongeveer 25-30 kg morgen ontstelen en wijn maken,hoop op 20 ltr wijn de druiven hebben een geweldige geur en zitten vol suiker,vandaag ook nog wat eiken en walnootdoppen bij de drank gegooit.dus laat de feestdagen maar komen,heb vast een nieuwe lever aan de Sint en voor de zekerheid ook aan de Kerstman gevraagd.?
heb vast een nieuwe lever aan de Sint en voor de zekerheid ook aan de Kerstman gevraagd
Als je er van allebei krijgt kan je er eentje op sterk water zetten, grootste gedeelde van de ingredienten heb je vast wel....:-)
Ja afwachten of er een in mijn schoen en onder de boom ligt.ik heb het geluk ik woon midden tussen de kwekers,had in jul.6 kg.tomaten voor €1 en 30 kg paprika voor €10- zit alle maal in potjes nu.400 potjes vol?en de nodigge flessen drank,laat de winter maar komen.
Ik heb nu ook eindelijk mijn tomatenwijn project opgestart. Ik heb van 30 kilo tomaten ruim 20 liter sap geperst. Eerst door de appelvreter, daarna in de hydropers. Net als de appels van Lummel. Met 3,5 kilo suiker erbij en een liter water om de suiker in op te lossen ben ik uitgekomen op een SG van 1080. Zonder suiker is hier geen wijn van te maken.
deze staat nu heel relaxed te gisten met een Mangrove Jacks wijngist, ik heb het in de conical fermenter gedaan zodat ik de temperatuur netjes op 19 graden kan houden. Zo gaat het vergisten vrij langzaam, ik hoop zo een hele mooie schone vergisting te krijgen. De Chiller hoeft niets te doen want de temperatuur in de loods is erg laag, hij hoeft dus alleen af en toe een beetje bij te warmen.
ik lees over tomatenwijn dat het een heel verrassende smaak heeft, ik kan dus bijna niet wachten om hem te proeven.
Ik heb overigens ook voor het eerst de Tilt in gebruik genomen, werkt fantastisch ? wel is het zo dat de fermenter staat ingesteld op 19 graden en de tilt 17,3 meet. De tilt meet natuurlijk in de vloeistof en de fermenter meet aan de zijkant waar de vloeistof wordt bijgewarmd.
Ik ben vergeten foto’s te maken, maar ik zal proberen af en toe een update te doen ?
De Tilt wijkt bij mij ook altijd 0,6 graden af. Ik kalibreer hem ook niet meer, meet met de refractometer en de hydrometer het SG en gooi daarna de Tilt in mijn wort, mash of wat dan ook. Geeft de Tilt 5 punten meer aan dan de meeting met refractometer/hydrometer weet ik dat ik dat steeds moet aftrekken van het start SG.
Ben benieuwd naar je tomatenwijn Jan.
Eerst door de appelvreter, daarna in de hydropers.
Krijg je daar ook het velletje van de tomaat mee weg/af? Wil deze liever niet mee vergisten. Na het koken is het even vissen maar wel te doen..... bij een kilo ipv 20 🙂
Eerst door de appelvreter, daarna in de hydropers.
Krijg je daar ook het velletje van de tomaat mee weg/af? Wil deze liever niet mee vergisten. Na het koken is het even vissen maar wel te doen..... bij een kilo ipv 20 🙂
De appelvreter hakt alles in stukken, de hydropers perst daar zuiver sap van. Dus zonder stukjes en schilletjes. Koken doe ik niet. Gewoon vergisten ?
Gisteravond de wijn overgeheveld om te klaren. Uiteraard even geproefd..... wat een lekkere smaak zeg. Hoe simpel en verbluffend resultaat. Dat wordt tomaten verzamelen...
Leuk dat hij bij jou ook goed gaat! Ik heb een miniglaasje afgetapt maar nog veel te zoet om te kunnen oordelen.
Ik vergist vrij koel, dan duurt het langer.
Hahaha, kende het filmpje niet. Mooi project eigenlijk had ik dat van de zomer maar geweten de tomaten waren extreem goedkoop. En witte wijn maken heb ik opgegeven bij gebrek aan druiven. Ik ga dit project zeker volgen en wellicht volgend jaar tomaten persen bij Jan.