En houdbaarheid hoeven we ons geen zorgen temaken denk ik πΒ
Hahaha dat weet ik wel zeker.Β
Dit was het filmpje eerder gepost. kon hem even niet vinden op het forum.
Druiven aanplanten is een goed idee,ik heb vorig jaar wijn gemaakt,druiven in een emmer wat Β suiker en laten staan als hij uitgegist was weer wat suiker,ik weet alleen niet meer of ik gist gebruikt heb,maar voor de eerste keer op de primitieve manier was het best genslaagd,alleen als ik het weer doe laat ik het wat langer staan,normaal stook ik de druiven,en maak ik er wijnbrand van.maar ik had wat druiven van eigen oogst,dus heb ik er wijn van gemaakt.en van sulfiet krijg je hoofdpijn.
Β
Mooi nieuw project Lummel. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen en hoe je het gaat doen!
Β
Het klnkt lekker, ik ben dol op Champagne! Ik hoop dat je in de buurt komt. Anders heb je alsnog een lekkere mouserende wijn.
Zorg alvast voor goede Champagneflessen, normale flessen kunnen snel klappen bij druk van binnenuit.
Β
Gezamenlijk most/sap inkopen ben ik voorstander voor, lekker grappa oid stoken! Nieuw project volgend jaar?
Ben zo gefrustreerd als de ziekte. Uitgebreid mijn moeder gesproken en ze geeft het project geen schijn van kans. Voordat de druiven rijp zijn hebben de vogels ze al te pakken. De coniferen die ik van plan was te plaatsen om de warmte binnen de plantage te houden zouden veel geld kosten maar ok, maar netten enz gaat echt te ver.Β
Β
Heb overigens al dagen zin in een Bloodoy Mary maar niet van die zontomaatje zooi kan ik zelf wel een blikje tomaten puree aanlengen. Heb uit frustratie zin om meer morellensap te kopen. Oja Jan, is een ander topic maar ergens had ik gelezen dar je bang was dat de Wijkgaard niet kon leveren. Morellen zijn laat dus richting augustus zou zo maar kunnen volgens mijn moeder in de Betuwe.Β
Hangt van de soort en grondsoort af wanneer ze rijpen. en nu met de droogte gaat het bij mij sneller. Ik heb ze al op en de vogels de rest.
Lummel, ik zit een beetje in de knoei als het sap begin augustus komt. Ik ben vanaf 26 juli 1 a 2 weken weg, zal je net zien dat het dan komt. Mocht dat zo zijn mag je mijn reservering van 50 liter wel overnemen hoor als je meer wilt.
Heb verdomme net speciaal hiervoor een 60 liter vat gekocht. Zou het jammer vinden als ik niet meedoe dit jaar maar heb liever dat het bij een bekende terecht komt ?.Β
Β
Β
De Betuwe is klei. Maar vogelbescherming of Dierenpoes kan wel beweren dat het slecht gaat met de vogels maar zo slecht gaat het dus niet in de Betuwe. En ze vreten geen 1 druif maar ze pakken er 1 en is die niet lekker pakken ze de volgende. Althans volgens mijn moeder die daar al 73 jaar woont. Einde project dus. Overigens tegen mijn huis zijn ze nog keihard. Hoop op een goede oogst en volgend jaar wordt het dus sap kopen of met Chris slijmen.Β
Lummel, ik zit een beetje in de knoei als het sap begin augustus komt. Ik ben vanaf 26 juli 1 a 2 weken weg, zal je net zien dat het dan komt. Mocht dat zo zijn mag je mijn reservering van 50 liter wel overnemen hoor als je meer wilt.
Heb verdomme net speciaal hiervoor een 60 liter vat gekocht. Zou het jammer vinden als ik niet meedoe dit jaar maar heb liever dat het bij een bekende terecht komt ?.Β
Β
Β
Dat is inderdaad lastig. Mocht het zo zijn wil ik wel een extra 25 liter meenemen. Dan zit ik op 75 liter en 3 gisttonnen. Meer kan ik op dat moment ook niet kwijt. Wellicht neemt een ander die andere 25 liter mee.Β
Β
Maar hoe zeker is het dat je niet afneemt? Ze zijn vroeger dit jaar met dit weer dat kan niet anders.Β
Nu overal de kersen al lang en breed in de winkel en op deΒ markt liggen had ik het sap al wel verwacht inmiddels.
Als het voor de 25e komt haal ik het nog af. Ik heb in Frankrijk mn 1e reservering staan op 28 juli maar dat is zwarte zaterdag, dus probeer iets eerder te vertrekken. En blijf dan 1 a 2 weken weg. Baal er wel van hoor. Heb echt zin in dit project.
Ik krijg ook nog pruimen van mijn moeder dat is het probleem. Het is heel simpel moet ik jouw 50 liter overnemen dan bestel ik volgend jaar minder (als het niet op is) maar ik moet het wel kwijt kunnen.Β
Dan wachten we nog heel even af. Met wat geluk komt het nog voor mn vakantie. Kan het in mn vakantie lekker vergisten. Hoop het zo he!
Ik zit overigens ook even na te denken hoe dit logsitiek aan te pakken want wil in de fermenter laten koelen en dat is makkelijker met 3 tonnen of zelfs 4 want zo kan ik het gistbed levend houden. Ik heb overigens jouw wodka gist van still en prestige nog en daar doe ik het weer mee, dat terzijde.Β
Hoe zeker is het dat je niet kan afnemen dan neem ik die 50 liter wel mee.Β