Meldingen
Alles wissen

Beginnen met bierbrouwen, teveel bomen in het bos ?

Pagina 4 / 4

Koentje
Berichten: 10
Topic starter
(@koentje)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Bedankt voor het advies

Beantwoorden
kusleon
Berichten: 214
(@kusleon)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaren geleden

ben ik me je eens Robbert.. ik heb jaren met een grote pot de leukste biertjes gebrouwen en heb het zo geleerd. ik gebruik nu ook een grainfather, wat zeker leuk is ,maar met de oude brouwset ging het ook, okay, meer handarbeid.. 

Beantwoorden
kusleon
Berichten: 214
(@kusleon)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaren geleden

als je interesse hebt in mijn oude set.. mail effe dan kunnen we handen klappen over een prijs.. 

heb een moutschrot molen, een grote brander, rvs ketel (50ltr) koperen koelspiraal, een wortzeef en nog een andere 40ltr pot om te maissen.. de elektrische mais ketel gebruik ik nu in combi met de grainfather.. 

leon , [email protected]

Beantwoorden
Freek1976
Berichten: 40
(@freek1976)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Ik zou ook beginnen met van die kant en klare pakketten, zo kun je zien of je het leuk vind. Vind je het leuk dan zou ik zeker voor een Grainfather gaan, daarmee kun je eerst kant en klare mout pakketten gebruiken om het onder de knie te krijgen, daarmee kun je trouwens uitstekende bieren brouwen. Vergisten kan ook eerst in een emmer, doe je dan wel op een plek moet zetten waar de temperatuur een beetje stabiel is. Als je het dan nog steeds leuk vind kun je voor een conical fermenter gaan of zelf een warmte kast maken van een oude koelkast. Je moet echt eerst ervaring op doen voor je je eigen bier kunt gaan brouwen, leren wat voor hop je moet gebruiken en dat soort dingen en veel er over lezen helpt ook. Bij www.bio-brouwmaat.nl kun je mout pakketten kopen die compleet zijn met hop en gist en ook verschillende mouten die je precies op het juiste gewicht kunt bestellen, geschroot of niet. Later kun je er altijd een kolom en/of een copperdome bij kopen, kan het je wel aanraden trouwens. Stoken is ook geweldig om te doen.

Beantwoorden
Tuur
Berichten: 1
 Tuur
(@tuur)
New Member
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Het is misschien vloeken in de kerk, maar ik heb met een paar vrienden gekozen voor de (Hollandsche) Minibrew. Het was wel even wachten, maar hij is er dan nu echt.

Het is niet goedkoop, maar voor ons als beginners juist ideaal vanwege de geringe foutgevoeligheid. We beginnen met wat standaard pakketten en gaan dan zelf proberen recepten te ontwikkelen (check wel even wat de nieuwe spelregels zijn omtrent zelf recepten maken op het platform).

Als je grotere hoeveelheden wil brouwen is het geen optie, en meerdere ‘gelijktijdige’ brouwsels wordt ook duurder (omdat de Smartkeg voor fermentatie en serveren wordt gebruikt). Omdat wij een paar van die dingen hebben gekocht was dat niet echt een probleem. Maar wij delen de kosten natuurlijk.

Als we het echt leuk vinden kunnen we later alsnog een grotere installatie kopen.

Voordelen van het systeem voor ons zijn dus de reproduceerbaarheid, ruimte- en tijdsbesparing (het proces is bijna automatisch - schoonmaken ook), totaaloplossing (de Keg koelt zelf, dus geen gekoelde ruimte of kast nodig) en flexibiliteit (5 liter is niet veel, maar zo kan je ook makkelijk binnen korte tijd meerdere recepten proberen).

Maar goed, zo keken wij er tegenaan...

Er zijn ook nog andere spelers in dit segment, Google maar eens op Brewie en Picobrew. Allemaal (semi)automatisch met specifieke voor- en nadelen.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5129
(@munckerik)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaren geleden

Is geen vloeken in de kerk hoor. Je argumenten voor de Minibrew gelden voor jou/jullie en daar gaat het toch om. Sommigen vinden een Grainfather al te geautomatiseerd en vinden dat het "echte" brouwen in pannen moet gebeuren. 

Beantwoorden
william
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Beginners zijn we allemaal. (geweest) De dorst zal snel winnen , en dan ga je groter. De spelregels van het zelf recepten maken is zeer ingewikkeld. 1 voorstellen in voorsteltopic vinden we leuk. 2 recepten plaatsen we hier zodat we er allemaal van kunnen leren. 3 alles mag niets moet, en vooral experimenteren vinden we het toppunt. Zelf hebben we onze eigen dealers maar ook dat is niet verplicht. (uiteraard wel geapprecieerd). Deze heren hebben kennis van goede basisproducten en materialen. Je ziet we maken zelfs reclame voor ze. Semi-automaten zijn er overigens in vele grote. En het belangrijkste : we praten niet over ons geloof, en waar je vloekt ,is dat op eigen verantwoordelijkheid. En let vooral op/ Heb jaren geen bier gedronken, maar sinds een jaar hebben ze me hier verziekt, nadat het ook al was gebeurt met sterke drank.

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 2618
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Pannen? Erik dat is nog te modern, liever zie ik het zoals vroeger;

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5129
(@munckerik)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaren geleden

Ik ben van de gadgets hoor Nick hahaha.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5129
(@munckerik)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaren geleden

De bieren die jij tegenwoordig drinkt daar hebben velen nog nooit van gehoord. Je bent helemaal op de goede weg William ??

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?